Sport

Ce surprize pregătește Florin Bratu la naționala U21. Și Bogdan Lobonț a anunțat stranierii convocați la U20

Două nume surpriză se regăsesc pe lista preliminară a stranierilor convocați de Florin Bratu pentru amicalele programate în Spania, la începutul lunii octombrie. Și Bogdan Lobonț a făcut anunțul pentru România U20.
17.09.2021 | 16:10
Ce surprize pregateste Florin Bratu la nationala U21 Si Bogdan Lobont a anuntat stranierii convocati la U20
ADVERTISEMENT

După rezultatul sub așteptări obținut la debut (n.r. 1-1 cu selecționata similară a Georgiei), Florin Bratu pregătește noi surprize în naționala U21 a României.  Este vorba despre Alexandru Țârlea (Alaves / Spania) și Ricardo Farcaș (Siena / Italia), care se regăsesc în premieră pe lista stranierilor convocați pentru următoarele partide amicale din această vară.

Pe 7 octombrie, „tricolorii” vor da piept cu Suedia U20, în timp ce trei zile mai târziu, pe 10 octombrie, vor înfrunta reprezentativa U21 a Mexicului. Conform frf.ro, ambele dueluri vor avea loc în cadrul stagiului de pregătire de la Marbella, Spania.

ADVERTISEMENT

Florin Bratu a anunțat lista preliminară a stranierilor convocați la naționala U21

Criticat pentru decizia de a nu-l folosi pe Radu Drăgușin din primul minut al amicalului cu Georgia, Florin Bratu a dat asigurări că acesta va fi o prezență constantă în lotul naționalei U21. Și se pare că s-a ținut de cuvânt, întrucât fundașul împrumutat de Juventus la Sampdoria din dorința de a evolua cât mai mult în Serie A se numără printre stranierii convocați la următoarea acțiune. Trebuie spus, însă, că lista este preliminară.

În poziția aceasta mă aștept la orice. Sunt pregătit pentru orice. Nu pretind să mulțumesc pe toată lumea, așa că eu decid aici cine joacă. Așa am văzut eu lucrurile. Radu Drăgușin este un fotbalist pe care vrem să-l vedem jucând.

ADVERTISEMENT

El n-a mai jucat de foarte, foarte mult timp, e un jucător admirabil, dar n-are ritm, intensitate. Am preferat să joc cu doi jucători – Racovițan și Screciu – care au un ritm și o intensitate bună.

În perspectivă, se pot naște 3 fundași centrali buni – Screciu, Racovițan și Drăgușin, atunci când se va pune pe picioare. Sigur are calitate”, a declarat selecționerul.

ADVERTISEMENT

Cei patru stranieri convocați pentru amicalele cu Suedia U20 și Mexic U21:

  • Radu Drăgușin (Sampdoria / Italia)
  • Alexandru Țârlea (Alaves / Spania)
  • Ricardo Farcaș (Siena / Italia)
  • Louis Munteanu (Fiorentina / Italia)

Bogdan Lobonț a optat pentru șase jucători din afara României

În paralel, Bogdan Lobonț a anunțat lista stranierilor convocați pentru partidele pe care România U20 le va disputa împotriva selecționatelor similare ale Cehiei (7 octombrie) și Germaniei (11 octombrie). Este vorba despre:

ADVERTISEMENT
  • Răzvan Sava (Torino/Italia)
  • Eduard Duțu (Fiorentina/Italia)
  • Darius Ghindovean (Duisburg/Germania)
  • Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria)
  • Matei Ilie (Padova/Italia)
  • Andrei Mărginean (Sassuolo/Italia)

În prima sa acțiune, această reprezentativă – înființată anul trecut cu scopul de a elimina ecartul dintre U19 și U21 – a învins Portugalia, scor 2-1, grație golurilor reușite de Baiaram (45+1), respectiv Mustacă (70), dar a suferit apoi un eșec extrem de drastic, 1-6, în fața Angliei.

ADVERTISEMENT