Sport

Ce suspendare a primit Steliano Filip după eliminarea din derby. Amenzi pentru FCSB și Dinamo

Steliano Filip a fost eliminat extrem de ușor în derby-ul FCSB - Dinamo, iar Comisia de Disciplină a FRF i-a decis suspendarea.
15.09.2021 | 15:36
Ce suspendare a primit Steliano Filip dupa eliminarea din derby Amenzi pentru FCSB si Dinamo
ADVERTISEMENT

În minutul 37, fundașul ”câinilor” a intrat în forță la Vali Gheorghe dar fără să-l atingă, însă arbitrul Istvan Kovacs a decis să-i arate cartonașul roșu.

FANATIK a aflat în exclusivitate motivul pentru care centralul din Carei l-a trimis mai devreme la vestiare pe jucătorul dinamovist, atunci când tabela arăta 1-0 în favoarea vicecampioanei României.

ADVERTISEMENT

Eliminat în derby-ul FCSB – Dinamo, Steliano Filip a fost suspendat două meciuri

La trei zile după încheierea derby-ului, Comisia de Disciplină a FRF a analizat cazul eliminării lui Steliano Filip și a decis să-l suspende pe acesta pentru două meciuri și să-i aplice o amendă de 2.900 de lei.

”Eliminare Steliano Filip (Dinamo 1948 SA); Incidente – În baza art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a din RD, se sancționează jucătorul cu suspendare pentru două jocuri și penalitate sportivă de 900 lei;

ADVERTISEMENT

În baza art. 67 din RD, se sancționează jucătorul Steliano Filip cu suspendare pentru două jocuri și penalitate sportivă de 2.900 lei; În baza art. 45.1 din RD, jucătorul Steliano Filip va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv două jocuri suspendare și penalitate sportivă de 2.900 lei”, se arată pe site-ul oficial al LPF.

Amenzi pentru cluburi după show-ul pirotehnic al galeriilor

În plus, Comisia de Disciplină a amendat cluburile FCSB și Dinamo, după incidentele create la derby-ul de pe Arena Națională: ”În baza art. 82.1 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FCSB cu penalitate sportivă de 15.000 lei;

ADVERTISEMENT

În baza art. 82.2 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul Dinamo 1948 SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, este motivarea forului federal.

Dacă pe teren derby-ul a fost mai dezechilibrat ca niciodată, în tribune cele două galerii și-au etalat toată recuzita formată din mesaje, torțe și petarde, steaguri. Galeria FCSB-ului a pregătit de asemenea o coreografie specială pentru meciul cu marea rivală, Dinamo.

ADVERTISEMENT

Kovacs, criticat din toate părțile

Într-o declarație oferită în exclusivitate pentru FANATIK, Steliano Filip a reacționat prompt după ce s-a aflat ce a scris Istvan Kovacs în raport. Jucătorul ”câinilor” consideră că reacția lui Valentin Gheorghe, care se ține de picior după acea fază, este dovada cea mai clară că nu l-a lovit cu cotul pe jucătorul de la FCSB.

Fostul mare arbitru, Ion Crăciunescu, consideră că centralul din derby de România, Istvan Kovacs, a greșit atunci când l-a eliminat pe Steliano Filip, în prima repriză, și este de părere că cel care trebuia sancționat era jucătorul de la FCSB.

Celălalt mare arbitru al României, Adrian Porumboiu, a susținut pentru FANATIK că eliminarea a fost favorizată și de comportamentul lui Stelano Filip, recunoscut pentru ieșiri nesportive, iar astfel Istvan Kovacs are circumstanțe atenuante.

ADVERTISEMENT