ADVERTISEMENT
News

Ce țară europeană a aprobat utilizarea ivermectinei în tratarea infecției cu Covid-19

Autor: Cerasela Stafie | 28.01.2021 | 13:24
Ce țară europeană a aprobat utilizarea ivermectinei în tratarea infecției cu Covid-19
Ce țară europeană a aprobat utilizarea ivermectinei în tratarea infecției cu Covid-19 Colaj foto: Fanatik

O țară europeană a aprobat utilizarea ivermectinei în tratarea infecției cu Covid-19. Este vorba de Slovacia, care a transmis înformațiile printr-un comunicat emis de Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o permisiune pentru utilizarea temporară. Medicamentul nu este înregistrat in Slovacia, dar medicii au considerat că poate fi utilizat cu succes în tratarea bolii provocate de coronavirus.

Specialiștii au motivat această decizie prin numărul de studii efectuate, precizând că nu sunt făcute doar in vitro și pe animale. De asemenea, oficialii au mai subliniat și că ivermectina este înregistrată în unele țări.

ADVERTISEMENT

Ce țară europeană a aprobat utilizarea ivermectinei în tratarea infecției cu Covid-19

Medicamentul Ivermectin o să poată fi administrat în spitalele din Slovacia, pentru următoarele șase luni. În plus, acesta se va putea achiziționa din farmacii, pe baza unei prescripții medicale.

„Medicii din Slovacia au primit un nou medicament în lupta împotriva COVID-19, ministrul sănătăţii, Marek Krajci, a aprobat medicamentul neînregistrat Ivermectin”, se anunță într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

„La 26 ianuarie, Ministerul Sănătăţii a primit o cerere de la expertul-şef pentru boli infecţioase al Ministerului, prof. dr. Ivana Schretera, pentru autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale din Slovacia”. Instituția „a autorizat utilizarea terapeutică a medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale, pentru o perioadă de 6 luni. Permisul este valabil pentru facilitățile spitalelor și ambulanțele”, au adăugat reprezentanții Ministerului

„Ivermectina este un antiparazitar care are și proprietăți antivirale și antiinflamatoare foarte puternice în cazul COVID-19. Este susținută de un număr din ce în ce mai mare de studii care arată eficacitate, nu numai modele in vitro și animale, dar și în multe administrații clinice din centre și țări din toată lumea,” au adăugat oficialii.

ADVERTISEMENT

„Medicamentul va fi administrat ca parte a tratamentului anti-covid-19. Este înregistrat în mai multe țări, ca Franța, SUA, Suedia sau Norvegia”, au subliniat autoritățile slovace. Aceștia au mai explicat că medicamentul o să fie disponibil și în farmacii.

În ultima vreme au apărut tot mai multe păreri cu privire la utilizarea acestei substanțe în tratarea infecției cu Covid-19. Controversele sunt mari, informațiile transmise fiind contradictorii. De exemplu, medicul Vasi Rădulescu a explicat că singurele studii care s-au făcut asupra acetui tratament au fost in vitro.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!