News

Ce țări îți oferă bani să te muți în anumite regiuni. Unde poți obține 47.000 de dolari

Cei care și-ar dori să se mute în țara visurilor, pot acum primi și bani pentru asta. Țările care oferă recompense noilor rezidenți
17.11.2023 | 18:19
Ce tari iti ofera bani sa te muti in anumite regiuni Unde poti obtine 47000 de dolari
Calabria este una dintre regiunile care oferă stimulente celor dispuși să se mute Sursa foto: Thomas Bruckner/Al Jazeera
ADVERTISEMENT

O regiune idilică din Italia plătește oamenilor suma impresionantă de 47.000 de dolari pentru a se muta acolo. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să te bucuri de oferta generoasă. Calabria, căci despre ea este vorba, este o regiune cu munți, plaje frumoase și sate pitorești. Regiunea din sud-vestul Italiei marchează “vârful cizmei” pe hartă.

Tot mai multe zone din lume oferă bani celor dispuși să se mute acolo

Calabria, Italia

Consilierul Gianluca Gallo a descris orașele mici ca fiind “adevărata identitate a teritoriului” și, astfel, a venit cu o idee pentru a le menține în viață. “Vrem să facem ca cererea de locuri de muncă să se întâlnească cu oferta, de aceea am cerut satelor să ne spună ce tip de profesioniști le lipsesc pentru a atrage lucrători specifici”, a spus el, citat de indy100. “Propunerea a stârnit un interes uriaș din partea satelor și, dacă această primă schemă funcționează, probabil că vor urma și altele în anii următori.”

ADVERTISEMENT

Înainte de a începe să va faceți bagajele, trebuie să știți că există și câteva condiții pe care trebuie să le îndepliniți. Persoanele care iau în calcul mutarea trebuie să aibă un plan de afaceri de care să beneficieze localnicii, sau trebuie să fie de acord să accepte un loc de muncă în una dintre industriile care necesită mai mult personal. Printre acestea se numără lucrul în hoteluri, restaurante sau magazine locale.

De asemenea, persoanele care doresc să beneficieze de ofertă trebuie să aibă sub 40 de ani și să fie pregătiți să se mute în Calabria în termen de 90 de zile de la acceptarea cererii lor.

ADVERTISEMENT

Albinen, Elveția

Ascuns în cantonul Valais, Elveția, acest cătun idilic de munte găzduiește doar 250 de persoane. Cu o populație atât de scăzută, guvernul elvețian a început să plătească persoanele cu permis de ședere sau orice cetățean elvețian pentru a se muta în Albinen. Potențialii rezidenți care se gândesc să se mute ar primi beneficii: 50.000 CHF (55.013 USD) pentru un cuplu, 10.000 CHF (11.002 USD) pentru un copil și 25.000 CHF (27.506 USD) pentru un adult, relatează Travel and Leisure Asia.

În cadrul acestui program de “repopulare”, persoana trebuie să aibă vârsta sub 45 de ani, iar candidații selectați trebuie să se angajeze să locuiască în sat timp de cel puțin zece ani. În plus, li se cere să investească cel puțin 200.000 CHF (220.052 USD) în cumpărarea sau construirea unei locuințe pentru ei înșiși. În cazul în care cineva decide să plece în termen de zece ani, va trebui să restituie integral banii primiți ca stimulent.

ADVERTISEMENT

Tulsa, Oklahoma, SUA

Presărat cu clădiri cu arhitectură Art Deco, orașul Tulsa este renumit pentru programul său dedicat lucrătorilor la distanță. Un plan pentru nomazii digitali și lucrătorii la distanță, candidații selectați primesc o subvenție de 10.000 USD și o indemnizație lunară pentru a-și începe viața ca parte a comunității din Tulsa. Programul necesită un angajament de doar un an.

Programul, demarat în 2018, presupune îndeplinirea următoarelor criterii de eligibilitate: Candidații trebuie să aibă 18 ani sau mai mult; trebuie să aibă un loc de muncă la distanță cu normă întreagă sau să fie liber profesioniști în afara Oklahomei; trebuie să fie eligibili pentru a lucra în Statele Unite, iar candidații selectați trebuie să se poată muta în Tulsa în termen de 12 luni.

ADVERTISEMENT

Orice persoană selectată în căutarea spațiului de lucru ideal sau a unui birou va avea dreptul la un abonament de 36 de luni la 36 Degrees North (un spațiu de co-working). Printre alte avantaje se numără accesul la evenimente de consolidare a comunității, colaborare și networking cu persoane care gândesc la fel.

Santiago, Chile

Pe fundalul munților Anzi, Santiago este o destinație captivantă pentru antreprenorii care doresc să se înroleze în programul Start-up Chile. Lansat în 2010 de către guvernul chilian, acest program este o trambulină pentru startup-urile selectate, oferind trei căi distincte: Build, Ignite și Growth.

Build: Un program de preaccelerare de patru luni, adaptat pentru startup-urile în devenire. Participanții primesc o subvenție fără capital propriu de 11.200 USD. Companiile eligibile trebuie să aibă o vechime de cel puțin 12 luni, având șansa de a primi încă 5.600 USD.

Ignite: Acest program se întinde pe o perioadă de patru luni și este conceput pentru startup-urile cu un produs viabil, pregătit pentru piață. Acesta oferă un pachet generos de finanțare fără capital propriu de 28.000 USD, cu posibilitatea de a obține încă 28.000 USD. Întreprinderile care depun cereri nu trebuie să fie mai vechi de trei ani.

Growth: Pentru startup-urile cu produse deja consacrate pe piață, programul Growth oferă o perioadă de accelerare extinsă de opt luni. Companiile primesc o finanțare fără capitaluri proprii de 28 000 USD pentru a-și stimula eforturile de extindere. Programul sprijină, de asemenea, proiectele conduse de femei prin intermediul “Female Founder Factor” și este deschis întreprinderilor aflate la început de drum din toate sectoarele de activitate.

Vermont, SUA

În afară de berăriile artizanale, o cultură artistică vibrantă și trasee impresionante de schi și drumeții, Vermont este cunoscut pentru programul său de stimulare a relocării lucrătorilor. Acesta a fost lansat în 2018 în al doilea cel mai puțin populat stat din SUA. Cu toate acestea, a fost întrerupt în 2022 și a fost lansată o nouă formă a aceluiași program.

Pentru a se califica pentru noul program de stimulare a relocării lucrătorilor, un solicitant eligibil la 1 februarie 2022 sau după această dată trebuie să:

  • Să se fi mutat în stat și să fi devenit rezident cu normă întreagă
  • Să aibă un loc de muncă la distanță cu normă întreagă la un angajator situat în afara VT
  • Să aibă un birou la domiciliu sau un spațiu de co-working înființat în VT pentru angajatorul din afara statului
  • Salariul trebuie să fie egal sau mai mare decât rata salariului din Vermont.

Participanții la noul program pot beneficia de subvenții substanțiale de până la 7.500 USD pentru a facilita schimbarea reședinței. După ce vă mutați în Vermont și vi se analizează cererea, aveți posibilitatea de a primi rambursarea cheltuielilor legate de relocalizare, cum ar fi costurile de încheiere sau depozitele de închiriere a unei locuințe, costurile companiei de mutare, închirierea echipamentului de mutare, transportul etc.

Cu toate acestea, este important de reținut că subvențiile sunt limitate și sunt alocate pe baza principiului “primul venit, primul servit”.

Irlanda

Mutarea în Irlanda în cadrul programului Enterprise Ireland este o alegere ideală pentru oricine dorește să își înceapă propria afacere. Subliniind impozitele scăzute și un mediu favorabil start-up-urilor, programul oferă finanțare pentru afaceri, sesiuni de mentorat și ajutor practic pentru a intra pe piețele internaționale.

Eligibilitatea pentru acest program presupune să aveți un produs sau un serviciu apt pentru piețele globale. De asemenea, trebuie să fie o idee viabilă care să creeze 10 locuri de muncă în Irlanda și să genereze 1 milion de euro în termen de trei ani de la vânzarea comercială. Sediul central al startup-ului dumneavoastră trebuie să fie în Irlanda. Cel mai important, fondatorii trebuie să aibă autorizația legală de a lucra și de a locui în țara insulară.

Inițiativa Irlandei sprijină, de asemenea, iHPSU (Innovative High Potential Start-up) care caută investiții de pornire pentru a-și dezvolta afacerea.

Topeka, Kansas, Statele Unite ale Americii

Programul Alege Topeka este răspunsul pentru un echilibru satisfăcător între viața profesională și cea privată în Kansas. Persoanele care doresc să se relocheze vor primi un stimulent de până la 10.000 USD pentru închirierea unui loc de cazare în primul an. Un stimulent de până la 15.000 USD va fi acordat tuturor celor care își cumpără o locuință în Topeka.

Pentru a vă califica pentru acest program, trebuie să vă asigurați un loc de muncă cu normă întreagă în Topeka și să aveți dreptul de a lucra în SUA. Confirmarea selecției este necesară înainte de relocalizare. De asemenea, angajatorul din Topeka trebuie să facă parte din program. Toate persoanele selectate trebuie să cumpere sau să închirieze o locuință în termen de un an de la mutarea în capitala statului Kansas.

Candela, Italia

Candela, un oraș fermecător situat în regiunea Puglia din Italia, surprinde esența vieții tradiționale a satului italian. Cocoțat pe vârful unui deal, orașul cu peisaje de carte poștală are o populație în scădere de aproximativ 2.500 de persoane.

Pentru a atenua această problemă, Candela are un plan bine gândit. În cadrul acestui program, persoanele care doresc un nou început pot primi 800 EUR (851 USD) pentru a se muta în sat. Dacă sunteți un cuplu sau o familie, atunci vi se vor acorda în mod corespunzător 1.300 EUR (1.383 USD) sau 2.000 EUR (2.127 USD) pentru a face din sat noua dumneavoastră casă.

Pentru a se califica, noii veniți trebuie să se angajeze să închirieze o proprietate în Candela ca reședință permanentă. În plus, ei trebuie să își asigure un loc de muncă cu un venit anual de cel puțin 7.500 EUR (7.978 USD).

Sicilia, Italia

Sambuca di Sicilia este un mic oraș de aproximativ 6.000 de locuitori din Sicilia, populație care s-a micșorat pe măsură ce locuitorii se mută în orașe mai mari. Orașul vinde locuințe la prețul de numai 1 euro pentru a crește populația.

În schimb, trebuie să renovați casa dărăpănată în termen de trei ani, ceea ce va costa probabil în jur de 15.000 de euro (aproximativ 17.800 de USD), și să oferiți un depozit de garanție de 5.000 de euro (aproximativ 5.900 USD), care va fi returnat după ce renovarea va fi finalizată.

Mauritius

Aveți o idee de afacere care vă pasionează? Mauritius, o insulă aflată la est de Madagascar, oferă 20.000 de rupii mauritiene (440 de dolari) pentru întreprinderile nou înființate care se mută acolo. Va trebui să vă prezentați ideea de afacere unică și profitabilă unui comitet pentru a stabili dacă vă calificați.

Satele Ponga, Spania

Dacă faci parte dintr-un cuplu tânăr care dorește să aibă copii, poți câștiga 3.000 de euro (aproximativ 3.262 de dolari) doar dacă te muți într-o comunitate spaniolă din Ponga și rămâi cinci ani. Este o regiune mică, cu mai puțin de 1.000 de locuitori, cu o populație în scădere. De asemenea, veți primi un stimulent suplimentar de 3.000 de euro pentru fiecare dintre copiii dumneavoastră, indiferent dacă s-au mutat cu dumneavoastră sau s-au născut în Ponga.

Saskatchewan, Canada

Programul de retenție a absolvenților din Saskatchewan are ca scop păstrarea absolvenților de facultate prin oferirea a 20.000 CAD (aproximativ 15.000 USD) sub formă de returnare de taxe. Canada vă va plăti să locuiți acolo timp de 10 ani, atâta timp cât vă mențineți rezidența și plătiți impozite. Singura condiție este că trebuie să fi absolvit o școală post-secundară de pe lista lor de instituții aprobate.

Noua Zeelandă

Este una dintre cele mai frumoase țări din lume, așa că nu este de mirare de ce oamenii ar vrea să se mute aici. Din fericire, este una dintre cele câteva țări care te plătesc pentru a te muta acolo. Pentru a profita de acest program, va trebui să te muți în Kaitangata, un orășel care dorește să-și crească populația.

Deși, din punct de vedere tehnic, nu dau niciun ban, au creat pachete de terenuri și locuințe pentru 165.000 de dolari, ceea ce face mai accesibilă mutarea.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul