Fotbal intern

Ce țeapă și-a luat Craiova! L-a ratat pe Dennis Man pentru doar 4.500 de euro

06.05.2020 | 16:01
Ce teapa sia luat Craiova La ratat pe Dennis Man pentru doar 4500 de euro
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova i-a ratat pe Dennis Man şi Adrian Petre, deşi îi putea lua, încă din 2014, pe bani foarte puţini. Informaţia a fost dezvăluită de legenda oltenilor, Gheoghiţă Geolgău, fost jucător şi scouter al clubului din Bănie. Acesta a spus că vinovat pentru ratarea celor doi este chiar finanţatorul Mihai Rotaru.

De ce i-a ratat Craiova pe Dennis Man şi Adrian Petre

Dennis Man şi Adrian Petre au pornit amândoi în fotbal la Arad. La 1 iulie 2014, cei doi treceau de la Atletico Arad la UTA. Gheorghiță Geolgău, în acest moment managerul departamentul de scouting de la FRF, a povestit la Oltenia TV că în acelaşi an cei doi fotbalişti, atunci în vârstă de 15-16 ani, s-ar fi putut muta direct în Bănie.

ADVERTISEMENT

„Universitatea putea să-l ia pe Dennis Man cu 4.500 de euro, în 2014. Şi pe Adrian Petre l-am avut o săptămână la Craiova şi nu au vrut să dea 15.000 de euro pe el. Patronul mi-a spus atunci că nu poate să dea sume din acestea pe jucători de 15 ani. Eu aş fi dat banii ăştia pe Man şi Petre. Chiar am rămas surprins că nu a vrut să-i ia.“

Cei doi internaţionali de tineret au confirmat ulterior potenţialul cu care erau creditaţi şi au ajuns să fie, din nou, coechipieri la FCSB. Adrian Petre a plecat de la UTA, pentru jumătate de milion de euro, în Danemarca, la Esbjerg. După un Campionat European de Tineret foarte bun, a fost cumpărat de Becali pentru 800.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Dennis Man a venit direct de la UTA în Capitală şi a profitat de regula U21 din Liga 1, ajungând să-şi câştige locul de titular la FCSB. Acum este cotat la 5.000.000 de euro pe site-urile de specialitate, mult peste cele 500 de mii de euro pe care le-a plătit Becali pentru el în 2016.

Se pare că şi atunci Man era în cărţi pentru un transfer la Craiova.Ultima discuţie pentru Man a fost când suma ajunsese la 500.000 de euro, însă n-a vrut să dea nici atunci şi a ajuns la FCSB“, a mai precizat Geolgău, care şi-a arătat mâhnirea pentru aceste transferuri ratate. „Dacă nu ştii când să semeni e greu să culegi roadele. Sper să se trezească, una este să aduci jucători la 14-15 ani, se le imprimi spiritul Ştiinţei, altceva este să-i aduci mari, când vin pe bani mulţi şi se gândesc numai la salariu“.

ADVERTISEMENT

Bancu şi Ivan, descoperirile lui Geolgău

Legenda olteană şi-a amintit şi realizările sale din postura de scouter al Universităţii: „Îl ştiam pe Bancu de când juca la Rapid Piatra Olt. L-am dus la Slatina și apoi la Craiova. Nicio echipă de Liga 1 nu ar fi plătit suma pe care a dat-o Craiova pe el, în jur de 80.000 de euro“.

Nu a uitat nici de Andrei Ivan, jucător care a umplut vistieria clubului atunci când s-a transferat la Krasnodar: „Pentru Ivan am găsit înţelegere la patron. Pe el am dat 75.000 de euro iniţial și apoi 25.000 de euro, când a debutat în naţională ca junior. Ulterior, au luat 3 milioane de euro pe el“.

ADVERTISEMENT

În încheiere, oficialul FRF a criticat strategia clubului la care s-a afirmat, dezvăluind că la Craiova nu se pune accent pe descoperirea talentelor la vârste fragede. „Departamentul de scouting al Craiovei e practic inexistent. Silviu Bogdan era singurul care venea la selecţiile naționale, dar, de când a plecat el, nu a mai venit nimeni“.

  • 3 este locul ocupat de Universitatea Craiova în Liga 1 după două etape de play-off. 
  • 4 puncte o despart de primul loc, deţinut de CFR Cluj
ADVERTISEMENT