Life

Ce temperatură trebuie să aibă, de fapt, apa cu care uzi florile. Altfel riști să le distrugi

Poți sau nu să pui apă caldă la flori. Experții au demontat mitul și au explicat cum este bine să fie îngrijite plantele în ghiveci.
25.05.2024 | 19:07
Ce temperatura trebuie sa aiba de fapt apa cu care uzi florile Altfel risti sa le distrugi
Este sau nu în regulă să uzi florile cu apă caldă. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Experții au dezvăluit ce temperatură trebuie să aibă, de fapt, apa cu care uzi florile. Pe internet circulă un mit conform căruia apa caldă le-ar face bine, dar adevărul este cu totul altul.

Ce temperatură trebuie să aibă apa cu care uzi florile

Toată lumea știe că pentru a menține sănătoase și verzi plantele, acestea au nevoie de apă. Însă, este foarte important și ce tip de apă alegi să folosești atunci când vine vorba de florile în ghiveci. 

ADVERTISEMENT

Cea mai bună variantă este apa de ploaie, căci aceasta nu conține substanțe chimice, are un pH favorabil și are în compoziție o cantitate mică de azot. De asemenea, apa de la robinet este și ea potrivită, dar specialiștii recomandă să fie fiartă și răcită înainte.

De curând, pe internet s-a răspândit ideea că florile rezistă mai mult dacă au în vază apă caldă. Conform unora, pentru plantele tăiate ar fi ideală, deoarece se absoarbe ușor și conferă o hidratare optimă. 

ADVERTISEMENT

Astfel, există persoane care s-au întrebat dacă pot să folosească apă caldă și pentru acele flori care sunt în ghiveci. Curiozitatea a ajuns și la urechile experților, care au dat verdictul.

Greșeala care ți-ar putea distruge plantele

Ei bine, ar fi recomandat să te gândești de două ori înainte de a face asta. Hannah Beaton a explicat ca plantele preferă apa rece și pe cea la temperatura camerei. În timp ce, apa caldă le-ar putea dăuna.

ADVERTISEMENT

Conform specialistei în domeniu, dacă te folosești de apa caldă pentru a uda florile nu vei face decât să accelerezi procesul de dezvoltare al bacteriilor și vei scurta viața plantelor tale din ghiveci.

ADVERTISEMENT

Totuși, dacă ai primit un buchet de flori și vrei să te bucuri de el cât mai mult timp, există o metodă. Hannah a dezvăluit că cel mai bine ar fi să-l păstrezi într-o cameră răcoroasă, departe de lumina directă a soarelui.

În plus, poți adăuga în apă puțin suc de lămâie sau chiar 2-3 picături de clor, ceea ce va ajuta la echilibrarea pH-ului. Apa trebuie schimbată zilnic, iar frunzele care ajung să se ude se îndepărtează, scrie clickpentrufemei.ro. 

Tags: