Life

Ce tip de bec atrage, de fapt, cel mai mult țânțarii. Motivul pentru care acest insecte își fac apariția la lumină

Adevăratul motiv pentru care țânțarii vin mereu la lumină. Care sunt, de fapt, becurile care atrag cel mai mult aceste insecte și de ce.
22.05.2024 | 18:29
Ce tip de bec atrage de fapt cel mai mult tantarii Motivul pentru care acest insecte isi fac aparitia la lumina
Adevăratul motiv pentru care țânțarii sunt atrași mereu de lumină. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții știm că vara este sezonul preferat al țânțarilor. Aceste insecte deranjante își vor face imediat apariția peste tot. Dacă vrei să stea departe de locuința ta, ar trebui să știi care sunt, de fapt, becurile care îi atrag cel mai mult și de ce.

De ce sunt mereu țânțarii atrași de lumină

Nimic nu poate fi mai deranjant vara decât țânțarii. Dacă ai fost vreodată atent la obiceiurile lor, aceste insecte mici și gălăgioase sunt mereu atrase de lumină, indiferent de sursa ei.

ADVERTISEMENT

Fie că vorbim despre lumina de la bec sau lumina unui foc, aceasta va reprezenta mereu un magnet pentru țânțari. Chiar dacă este supărător, ar trebui să știi că în spatele acestui obicei există o explicație științifică.

Țânțarii nu vin întâmplător la lumină. Studiile au demonstrat că totul se întâmplă din cauza fototaxiei. Țânțarii, de exemplu, sunt insecte fototaxice pentru că iubesc să vină la lumină.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, există și insecte care funcționează pe principiul invers. Și anume, cele fug de lumină și se numesc insecte negativ fototaxice.

Pentru insectele pozitiv fototaxice, lumina nu este un simplu magnet care le atrage. Există teorii care susțin faptul că insectele, precum țânțarii, se ghidează după aceste fascicule de lumină.

ADVERTISEMENT

Tipurile de bec care atrag țânțarii ca un magnet

În cazul în care vara locuința ta este invadată de țânțari, ar trebui să știi că doar anumite becuri îi atrag. Este foarte posibil ca tu să le ai în casă și să nu știi că sunt un magnet pentru aceste insecte.

Potrivit atlas-geografic.net, țânțarii vor fi mereu atrași de becurile fluorescente. Acest lucru se întâmplă din cauza luminii ultraviolete care îi fascinează pur și simplu.

ADVERTISEMENT

Nu doar becurile fluorescente atrag țânțarii, ci și clasicele becuri cu incandescență. Însă, ar trebui să știi că un singur tip de bec nu atrage aceste insecte. Potrivit specialiștilor, becurile LED sunt cele mai sigure dacă vrei ca aceste insecte să nu intre niciodată în casa ta.

Dacă, totuși, te confrunți cu o invazie a țânțarilor, este important să știi că aceștia pot fi alungați și cu remedii naturale. De exemplu, țânțarilor nu le place deloc mirosul de lavandă.

Poți pune lavandă uscată la ferestre pentru ca aceste insecte să nu intre în casă. De asemenea, poți planta lavanda în grădină și pot face din ea ulei esențial de lavandă. Acesta poate fi folosit fără nicio problemă pe corp deoarece acționează ca un repelent.

ADVERTISEMENT
Tags:
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României