News

Ce tip de personalitate se adaptează cel mai bine muncii de acasă? Avertismentul specialiștilor pentru angajați

03.06.2020 | 10:56
Ce tip de personalitate se adapteaza cel mai bine muncii de acasa Avertismentul specialistilor pentru angajati
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a venit cu o lungă perioadă de izolare în care majoritatea muncii s-a mutat în online, iar mulți angajatori consideră că este doar începutul unei dezvoltări a muncii și a întâlnirilor în online. Dar, care este genul de persoane care preferă această muncă și cine se adaptează cel mai bine activităților în fața calculatorului de acasă?

Ce tip de personalitate se adaptează cel mai bine muncii de acasă?

Schimbarea a avut loc peste noapte. În luna martie, o mare parte a planetei a intrat în izolare și zeci de milioane de oameni au muncit de acasă, evident, în domeniile în care se putea practica această activitate.

ADVERTISEMENT

Multe companii, în special cele de IT, erau obișnuite cu “work from home”, dar în alte domenii totul a trebuit să fie transformat, astfel încât munca să poată continua. Intrarea într-un astfel de ritm de muncă la distanță poate fi dificilă, mai ales când sunt adunate într-o companie persoane cu diverse personalități și aptitudini. Însă, un lucru este clar: toată lumea a trebuit să se adapteze rapid.

Specialiștii susțin că o echipă gata construită se adaptează la munca virtuală mult mai rapid decât o echipă formată de la zero în spațiul virtual. Un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Oklahoma a relevat ce tip de personalități se adaptează cel mai ușor la munca de acasă.

ADVERTISEMENT

Extrovertiții preferă munca online doar dacă la birou lucrează singuri! Simt lipsa interacțiunii cu colegii

Oamenii competitivi sunt cei care s-au adaptat cel mai bine muncii de acasă. Conform studiului, le place să experimenteze noi metode de a munci. Însă, unul dintre cuvintele cheie aici este și deschiderea individului de a încerca ceva nou.

Extrovertiții preferă munca în spațiul virtual în detrimentul muncii de unul singur, arată studiul publicat în BBC. Însă chiar și așa, extrovertiții au probleme pentru că resimt lipsa contactelor face to face.

ADVERTISEMENT

În schimb, introvertiții își cheltuie energia cu interacțiunea socială, așa că, deși se simt mai confortabil să lucreze de unii singuri bine, ei se adaptează bine la un mediu virtual, având în vedere că implică mai puțină interacțiune față în față, și, prin urmare, sunt mai puțin epuizați din punct de vedere mental.

Avertismentul specialiștilor: munca de acasă diminuează personalitatea individului! Îl face mai apatic

Andy Luse, coordonatoarea studiului susține că cei care vor să ia rapid deciziile preferă echipele virtuale dinamice, în detrimentul individualităților cu care trebuie să discuți și să porți o discuție mai lungă.

ADVERTISEMENT

Însă, un alt rezultat al studiului arată că munca de acasă, de 8-10 ore în fața calculatorului schimbă individul. Și nu neapărat în bine. Deși nu vorbim despre un studiu foarte amplu, primele rezultate spun că munca de acasă diminuează personalitatea individului.

Cercetătorii spun că este mult mai dificil să transformi o discuție față în față în una online, însă pe internet este mult mai ușor să lași pe cineva în afara unei discuții. Persoanele considerate extrovertite, în urma unui test de personalitate au ieșit cu rezultate aproape de medie, ceea ce îi face pe cercetători să spună că este posibil ca munca de acasă să le diminueze personalitatea.

 

ADVERTISEMENT
Tags: