Fotbal intern

Ce transfer a ratat Dinamo în iarnă: ”Nu a vrut să vină din cauza problemelor financiare”

17.02.2021 | 17:03
ADVERTISEMENT

Criza generată de presupusul investitor spaniol de la Dinamo îi face pe jucătorii ofertați de clubul din Ștefan cel Mare să se gândească de două ori înainte să dea un răspuns.

Managerul general al roș-albilor, Mario Nicolae, a povestit recent un astfel de episod. Oficialul din ”Groapă” a mărturisit că ținta era un atacant cu 84 de meciuri în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul, deși tentat să dea curs ofertei lui Dinamo, care l-a mai dorit și în 2015, a ales să semneze cu o grupare din liga a doua din Arabia Saudită. Între timp contractul i-a fost reziliat, dar tot nu pare convins să revină în România.

Nici jucătorii liberi de contract nu mai vor la Dinamo

Ultima oară la FC Hermannstadt, Yazalde Pinto a rămas fără contract în octombrie anul trecut. La începutul acestui an a fost ofertat de Dinamo, dar a refuzat să meargă în Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

”Am fost foarte aproape să semnăm cu Yazalde Pinto. Mi l-am dorit foarte mult. A fost la Astra şi Hermannstadt. L-am vrut foarte mult. Cunoştea foarte bine campionatul şi a marcat pe unde a fost.

Avea foarte multe atuuri. Din cauza problemelor financiare nu a vrut să vină. Era genul de atacant care ne-ar fi putut ajuta”, a spus Mario Nicolae la Look Sport.

ADVERTISEMENT

Yazalde s-a impus la toate echipele din România

În vârstă de 32 de ani, Yazalde Pinto s-a născut în Portugalia dar a optat și pentru cetățenia statului Guinea-Bissau, fiind la un moment dat în atenția selecționerului naționalei africane.

În România, Yazalde a ajuns în 2013 când a fost împrumutat de Astra Giurgiu, de la Sporting Braga. A jucat în 26 de partide pentru giurgiuveni și a marcat 7 goluri.

ADVERTISEMENT

În 2018, atacantul a fost dorit de FCSB, dar s-a întors în Liga 1, la Gaz Metan Mediaș pentru care a marcat 5 goluri în 24 de partide. Sezonul 2019/2020 l-a petrecut la Hermanstadt, acolo unde a fost titular de drept. A bifat 34 de meciuri și a înscris 6 goluri.

ADVERTISEMENT