Ce transfer! Barca a lăsat-o pe Real Madrid fără un campion european

După ce a stat o perioadă în expectativă pe piaţa transferurilor, FC Barcelona a dat o super lovitură pe piaţa tranferurilor. Catalanii au reuşit să oficializeze transferul lui Andre Gomez, fotbalist pe care Real Madrid credea că îl are deja antamat.

FC Barcelona a plătit 35 de milioane de euro, la care ar urma să se adauge alte 20 de milioane de euro, în funcţie de performanţe, iar Andre Gomez a semnat un contract pe cinci sezoane. Dorinţa jucătorului a fost decisivă în efectuarea transferului. Chelsea oferise în urmă cu doar cîteva zile 53 de milioane de euro, respinsă de Valencia. Se părea, în acel moment, că Real Madrid este în pole-position pentru transfer. Juventus şi Manchester United au fost şi ele interesate, dar în cele din urmă au pierdut cursa pentru lusitan, deşi ar fi fost gata să facă oferte cel puţin la acelaşi nivel cu a Barcelonei.

Andre Gomez a jucat 41 de meciuri pentru Valencia în sezonul trecut, în care a marcat patru goluri şi a dat şi şapte pase decisive. A jucat şi în cinci dintre meciurile Portugaliei de la Euro 2016, competiţie pe care lusitanii au cîştigat-o.