News

Ce tratament a primit Donald Trump împotriva coronavirusului! Preşedintele SUA pare vindecat

06.10.2020 | 17:43
Ce tratament a primit Donald Trump impotriva coronavirusului Presedintele SUA pare vindecat
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce tratament a primit Donald Trump împotriva coronavirusului! De altfel, cel mai puternic om de pe planetă a ținut să transmită tuturor că nu are parte de un regim special din partea doctorilor care l-au avut în grijă.

Vă readucem aminte că preşedintele SUA a fost transportat de urgență la Centrul Medical Militar Walter Reed, după ce a primit vestea că este infectat cu COVID-19. Acesta a fost tratat cu Dexametazonă, Remdesivir și un cocktail de anticorpi de la Regeneron. În același, Trump a mai primit Zinc, Vitamina D, Pepcid, Melatonică şi Aspirină.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru care l-a diferențiat, în mod evident, de ceilalți pacienți a ținut de faptul că Donald Trump a avut la dispoziţie o adevărată armată de medici care l-au supravegheat non-stop.

Cu ce a fost tratat Donald Trump împotriva coronavirusului!

De altfel, Trump a spus că se simte bine, nu are nevoie de oxigen, nu mai are temperatură, poate să respire și chiar este gata pentru o plimbare la doar câteva zile după internare.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – hepta.ro

Președintele SUA a mulţumit pe reţelele sociale personalului medical de la Walter Reed Medical Center pentru contribuţia în lupta împotriva noului coronavirus. Nu toate au fost la fel de simple pentru șeful de la Casa Albă. Au existat chiar voci îngrijorate care au transmis că au fost câteva ore critice pentru Donald Trump, dar că, medicii au reușit să-l țină pe o traiectorie bună.

“Am venit aici, nu mă simţeam aşa de bine, acum mă simt mai bine. Lucrăm din greu pentru a mă recupera”, a spus Trump din spatele biroului în costum la spitalul “Walter Reed” din Bethesda, Maryland. Destul de palid, așa cum au observat mai toți,  preşedintele a continuat: “Mă voi întoarce, cred că mă voi întoarce curând, şi sunt nerăbdător să termin campania aşa cum am început-o”.

ADVERTISEMENT

A fost sau nu „bolnav grav” Donald Trump

Oficiali din Administraţie au descris mutarea la “Walter Reed” drept precaută şi au spus că Trump va sta aici câteva zile. Mai mult de atât, o altă sursă de la Casa Albă a susținut că cel mai puternic om de pe planetă a primit oxigen suplimentar înainte de a merge la spital.

Conform acesteia, decizia de internare a lui Trump a venit după ce președintele a avut dificultăţi în a respira şi nivelul de oxigen i-a scăzut. În cele din urmă, președintele a revenit la Casa Albă, după ce timp de trei zile a fost tratat de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Nu a ezitat și imediat ce a ajuns „acasă”, acesta şi-a scos masca sanitară pentru a poza înainte de a intra. „Nu vă temeţi de Covid”, a transmis el înainte de a pleca din spital. Preşedintele şi-a asigurat susţinătorii că „în curând” va pleca din nou în campanie.

Donald Trump, liber să plece la Casa Albă

Conform imaginilor prezentate publicului, Donald Trump a urcat scara exterioară a Casei Albe şi a pozat în faţa unor steaguri montate la balcon. Aici ar fi rămas fără mască în timp ce era salutat de angajaţi care purtau acest accesoriu.

A descris tratamentul primit ca pe o dovadă că virusul poate fi oprit. Când a făcut anunţul că va pleca din spital, Trump a completat: „Nu vă temeţi de Covid. Nu îl lăsaţi să vă domine viaţa. Am dezvoltat, în timpul Administraţiei Trump, nişte medicamente şi cunoştinţe chiar minunate. Mă simt mai bine decât acum 20 de ani!”.

Dexametazona, primul medicament administrat lui Trump

Dexametazona salvează vieți prin calmarea sistemului imunitar, dar trebuie utilizat la momentul potrivit. Dacă medicii îl oferă prea devreme, medicamentul ar putea agrava lucrurile prin afectarea capacității organismului de a lupta împotriva virusului.

Acesta nu este un medicament pe care l-ați administra de obicei în stadiul „ușor” al bolii. Într-un studiu efectuat în Marea Britanie s-a arătat că beneficiul medicamentului apare în momentul în care oamenii au nevoie de oxigen – pe care Trump l-a primit.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă utilizarea steroizilor în cazuri „severe și critice”. Nivelul de oxigen din sânge al lui Trump a scăzut sub 94%, ceea ce reprezintă unul dintre criteriile Institutului Național de Sănătate pentru „boli severe”.

Efectele secundare ale dexametazonei includ anxietatea, starea de spirit modificată și tulburările cognitive, dar acestea sunt mai frecvente în cazul utilizării prelungite, mai degrabă decât în ​​cursul scurt pe care l-a primit Trump.

Ce este Remdesivir, medicamentul prescris lui Trump

Remdesivir, medicamentul primit de Donald Trump aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor și diferitelor infecții. Acești analogi de nucleotide seamănă cu moleculele cunoscute sub numele de nucleotide, care apar în mod natural în corp și sunt elemente esențiale pentru Acidul Ribonucleic (ARN) și Acidul Dezoxiribonucleic (ADN).

Concret, unele virusuri sunt „mințite, adormite sau păcălite” să încorporeze analogii în materialul lor genetic, iar acest lucru perturbă procesele chimice ale virusului, distrugându-i capacitatea de a se multiplica și împiedicându-i răspândirea.

Cocktail de anticorpi, cocktail de sănătate

Vorbim despre o combinație de anticorpi, realizată de compania Regeneron, o combinație care imită propriul nostru răspuns imunitar. Anticorpii se lipesc fizic de coronavirus, astfel încât să nu poată pătrunde în celulele corpului și fac virusul mai „vizibil” pentru restul sistemului imunitar.

Săptămâna trecută, compania a publicat pe site-ul său rezultate care arată că acest cocktail a redus cantitatea de virus din organism, precum și timpul necesar pacienților pentru a se recupera. Cu toate acestea, vorbim despre persoanele care nu aveau nevoie de tratament spitalicesc.

Deocamdată, dovezile la pacienți sunt încă foarte limitate și aceste monoclonale sunt încă clasificate drept medicamente experimentale – studiile clinice sunt în curs de desfășurare. Donald Trump este unul dintre puținii oameni care au răspuns bine în ceea ce este cunoscut sub numele de „utilizare compasivă”.

ADVERTISEMENT
Tags: