News

Ce tratament primesc persoanele depistate cu coronavirus. Explicațiile medicilor Streinu-Cercel și Ciuhodaru

27.02.2020 | 17:40
Ce tratament primesc persoanele depistate cu coronavirus Explicatiile medicilor StreinuCercel si Ciuhodaru
ADVERTISEMENT

În noaptea de miercuri, 26 februarie, un pacient de 25 de ani din comuna Prigoria a devenit primul român depistat pozitiv cu coronavirus. Acesta a fost adus de urgență în dimineața zilei de joi la Institutul Matei Balș din Capitală, acolo unde a fost pus, din câte au susținut Raed Arafat și Victor Costache, sub așa-numita „schemă de tratament”.

Ce tratament primesc persoanele care au fost depistate cu coronavirus

Contactat de FANATIK, medicul Tudor Ciuhodaru a explicat faptul că pacientul care nu are simptom trebuie ținut sub supraveghere: “În opinia mea trebuie să fie izolat și să se aștepte să se vadă ce simptome apar. Abia atunci va intra pe vreo schemă de tratament”.

ADVERTISEMENT

Medicul ne-a explicat că tratamentul se face în funcție de cum progresează boala: “Tratamentul este simptomatic, dacă are ceva, dacă are vreun simptom. Nu există un vaccin pentru coronavirus, nu a fost inventat încă. Deci teoretic se poate face un tratament doar după simptomele pe care o persoană le are”.

Interesant este că tânărul internat, joi, în Capitală nu prezenta niciun simptom, prin urmare bărbatul nu poate primi niciun tratament.

ADVERTISEMENT

De altfel, și directorul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, a susținut, mai în glumă, mai în serios, faptul că tratamentul tânărului este că “nu primește nimica, fiindcă este sănătos. Primește fructe și legume și ce avem la masă, ciorbă, felul 2, desert!”

Tânărul din Prigoria are șanse mari să își revină din boală

Tudor Ciuhodaru susține că sunt șanse mari ca pacientul gorjean să scape, mai ales că nu au fost depistate simptome.

ADVERTISEMENT

“Prima variană este ca pacientul să evolueze pozitiv și atunci, după 14 zile, să fie externat. A doua variantă este ca pacientul să evolueze negativ, deși nu cred că va fi cazul pentru că este un băiat tânăr, de 25 de ani.  Mulți dintre cei care au decedat din cauza coronavirusului sunt persoane bătrâne, care au suferit complicații la nivel miocardic și pulmonar”, a subliniat Ciuhodaru.

Cât despre posibilitatea găsirii unui leac pentru coronavirus, cel mai aproape au fost thailandezii, ne arată medicul ieșean.

ADVERTISEMENT

“În Thailanda s-a încercat o combinație de antivirale, între unul de gripă și unul de HIV, dar nu este nimic încă să fie confirmat. Deci mai așteptăm un tratament pentru acest virus”, a mai spus Tudor Ciuhodaru.

ADVERTISEMENT
Tags: