News
notix pixel id

Ce tratament urmează Donald Trump pentru evitarea infectării cu coronavirus. Medicamentul nu a primit aprobarea oficială

19.05.2020 | 15:15
Ce tratament urmează Donald Trump pentru evitarea infectării cu coronavirus. Medicamentul nu a primit aprobarea oficială
Președintele american Donald Trump a anunțat că urmează un tratament pentru evitarea infectării cu coronavirus. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Președintele american Donald Trump a anunțat că urmează un tratament pentru evitarea infectării cu coronavirus.

Ce tratament urmează Donald Trump pentru evitarea infectării cu coronavirus

Conform BBC, într-o alocuțiune ținută la Casa Albă, Donald Trump a declarat că a început un tratament pe bază de hidroxiclorochină pentru evitarea infectării cu coronavirus, deși medicamentul nu a primit aprobarea oficială.

”Iau acest medicament de o săptămână și jumătate și sunt încă aici. Ați fi surprinși să știți câți oameni importanți iau acest tratament”, a spus președintele american, după o întâlnire dedicată industriei restaurantelor.

ADVERTISEMENT

Nu există nicio dovadă că hidroxiclorochina poate combate coronavirusul, iar autoritățile de reglementare avertizează că medicamentul poate provoca probleme cardiace.

Trump i-a solicitat medicului personal acest tratament

”Am auzit o mulțime de povești bune despre hidroxiclorochină și, dacă nu va fi bine, vă voi spune acest lucru pentru că nu vreau să-mi fac rău”, a continuat Donald Trump, în vârstă de 73 de ani.

ADVERTISEMENT

Deși unii oameni de la Casa Albă au fost testați pozitiv pentru coronavirus, președintele a precizat nu a avut simptome și că a fost testat frecvent. El a adăugat că a luat un supliment zilnic de zinc și a primit o singură doză de azitromicină, un antibiotic menit să prevină infecția.

Întrebat dacă medicul de la Casa Albă a recomandat începerea acestui tratament, Donald Trump a spus că el însuși a solicitat acest lucru. Sean Conley, medicul președintelui, a declarat că acesta nu are simptome și este într-o stare de sănătate foarte bună.

ADVERTISEMENT

Agenţia americană pentru securitatea alimentelor şi medicamentelor (FDA) a emis luna trecută un aviz care a spus că hidroxiclorochina nu s-a dovedit a fi sigură și eficientă, iar medicamentul poate provoca probleme grave de ritm cardiac la pacienții cu COVID-19.

Folosirea hidroxiclorochinei în tratamentul pentru coronavirus naște discuții între specialiști, unii dintre ei prognozând că aceasta are efecte adverse. Acest tratament a fost oprit deja în Brazilia, Suedia și în mai multe spitale din Franța, în timp ce cardiologii americani avertizează că există efecte adverse la pacienții cu boli cardiovasculare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri