News

Ce trebuie să conțină declarația pe proprie răspundere a fermierilor care lucrează terenuri în zone carantinate! Atenție – paragraf special!

07.04.2020 | 13:36
Ce trebuie sa contina declaratia pe proprie raspundere a fermierilor care lucreaza terenuri in zone carantinate Atentie  paragraf special
ADVERTISEMENT

Toate persoanele care prestează servicii în agricultură trebuie să știe ce e imperios necesar să conțină declarația pe proprie răspundere a fermierilor care lucrează terenuri în zone carantinate. Decizia este una care se aplică în jurul tuturor localităților aflate în această situație, din cauza pandemiei de coronavirus. Atenție! Vorbim strict de muncitorii de pe lângă orașele cu probleme, nu agricultorilor care se află în zona închisă.

Ce trebuie să conțină declarația pe proprie răspundere a fermierilor care lucrează terenuri în zone carantinate!

Ultima pe listă, Țăndărei, județul Ialomița, oraș îngrădit practic, în urma prevederilor noii Ordonanțe Militare prezentate chiar de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Totuși, spre deosebire de situația din Suceava, acolo unde nervii agricultorilor au fost întinși la maximum, acum lucrurile s-au mai schimbat. Nu mult, după cum veți vedea.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă în trecut, mai exact în Ordonanța Militară nr. 6/30.03.2020 nu era făcută absolut nicio precizare clară legată de permiterea deplasărilor în scop agricol, în cazul Țăndărei, autoritățile și-au luat din timp măsuri speciale pentru a nu mai fi puse la zid.

Decizia se aplică tuturor localităților carantinate

Concret, a devenit o condiție obligatorie ca fermierii care lucrează terenurile în zona Țăndărei să aibă asupra lor declarația pe proprie răspundere. Atenţie, însă! Discutăm de oamenii care vin din jurul localității Țăndărei, nu și de cei care locuiesc acolo, aceștia fiind în acest moment complet izolați. Declarația trebuie să fie completată în prealabil cu datele cerute în formular.

ADVERTISEMENT

Aici este inclus chiar şi scopul deplasării pentru care se efectuează lucrările agricole. În caz contrar, oricine se abate de la această regulă, riscă să plătească o amendă consistentă.

Trebuie specificat că precizarea este făcută în actul normativ pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, iar Ordonanța prevede și că ”în localitatea carantinată potrivit art. 1 se aplică în mod corespunzător toate interdicțiile și restricțiile stabilite prin ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență”

ADVERTISEMENT

Mai trebuie știut că pentru a circula în această perioadă în zona Țăndărei, cetățenii au nevoie să folosească drumurile europene, naționale, județene și comunale.

”Este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din orașul Țăndărei, județul Ialomița, prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale”, precizează noua Ordonanță Militară.

ADVERTISEMENT

De altfel, mulți operatori agricoli din zonă s-au pus la punct cu toate prevederile. Contactați de FANATIK, aceștia au transmis că încearcă să nu aibă întârzieri în program. „Avem oameni din interior care lucrează, am încercat pe cât posibil să nu apelăm la cei din exterior. Sunt câțiva care vin de afară, dar vorbim de cei care fac pază.

Aceștia nu intră deloc în contact cu personalul din interior, specializat în aceste zile. Încercăm să terminăm însămânțatul. E o situație dificilă, volumul de muncă a crescut enorm pentru fiecare dintre noi, încercăm să ne adaptăm”, a spus pentru FANATIK reprezentantul companiei Agrostar Victoria, cu sediul în Țăndărei.

 

ADVERTISEMENT