News

Ce trebuie să facă cei care nu pot purta mască. Regula vitală pentru a se proteja de coronavirus

21.05.2020 | 08:59
Ce trebuie sa faca cei care nu pot purta masca Regula vitala pentru a se proteja de coronavirus
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă cei care nu pot purta mască? Iată o întrebare la care specialiștii din domeniul medical au oferit un răspuns extrem de valoros pentru persoanele cu unele boli cronice, care nu pot purta acest echipament de protecție față de coronavirus.

Ce trebuie să facă cei care nu pot purta mască. Regula vitală pentru a se proteja de coronavirus

La începutul acestei săptămâni, președintele Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, spunea că pentru anumite categorii de persoane sau pentru anumite tipuri de activități, utilizarea măștii de protecție nu e posibilă și că trebuie analizate astfel de situații.

ADVERTISEMENT

Poziția reprezentantului României la Organizația Mondială a Sănătății este întărită de un alt doctor, Adrian Marinescu, specialist în cadrul Institutului ”Matei Balş” din Capitală.

Acesta spune că cei cu boli cronice, pentru care masca e un obstacol în calea unei respirații normale, ar trebui să adopte o distanțare socială mult mai profundă.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă limita pentru cei cu mască e undeva la 1-1,5 metri, cei care ies în public fără acest echipament de protecție ar trebui să stea la minim 3 metri de cei din jur.

”Toți cei care sunt exceptați de la purtarea măștii trebuie să păstreze de minim 3 metri. Trebuie gândită o soluție ca ei să aibă mereu o distanță de minim 3 metri față de ceilalți atunci când sunt prezenți în public.

ADVERTISEMENT

Riscul de a fi infectați cu noul coronavirus există și este foarte mare pentru aceștia dacă nu respectă aceste reguli.

Cei cu boli cronice au un risc de a face o formă severă de Covid-19. Pentru asta, ei trebuie să fie mai atenți cu măsurile de prevenție”, a spus medicul la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Adrian Marinescu, sfaturi pentru protejarea ochilor în spațiile închise

Medicul de la Institutul ”Matei Balș” a vorbit, joi, și despre purtatul vizierelor. Despre aceste echipamente, medicul Marinescu a spus că sunt utile, dar în public ar trebui să apelăm la alte lucruri pentru a ne proteja ochii.

”Calea de transmitere la nivelul ochilor e mai mică. Nu trebuie să purtăm vizieră când mergem la magazine, dar există varianta ochelarilor: de vedere, de soare etc”, a mai spus Adrian Marinescu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT