Life

Ce trebuie să facă românii care stau la curte și au animale. Riscă închisoarea dacă nu respectă această lege

Ce aspecte trebuie să cunoască neapărat oamenii care stau la curte și dețin animale. Pot ajunge în spatele gratiilor dacă nu fac asta.
26.05.2024 | 08:00
Ce trebuie sa faca romanii care stau la curte si au animale Risca inchisoarea daca nu respecta aceasta lege
Ce aspecte trebuie să cunoască neapărat oamenii care stau la curte și dețin animale. Pot ajunge în spatele gratiilor dacă nu fac asta. Sursa foto: thefarmersdog.com
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă românii care stau la curte și au animale. Riscă închisoarea dacă nu respectă această lege care are numărul 205 și care a fost promulgată în anul 2004 și actualizată în 2023, privind protecția animalelor.

Ce aspecte trebuie să cunoască neapărat oamenii care stau la curte și dețin animale. Pot ajunge în spatele gratiilor dacă nu fac asta

Ce aspecte trebuie să cunoască neapărat oamenii care stau la curte și dețin animale. Pot ajunge în spatele gratiilor dacă nu fac asta. Cetățenii din România pot primi pedepse drastice, închisoare sau amenzi uriașe.

ADVERTISEMENT

Pot ajunge în această situație dacă sunt găsiți vinovați de maltratarea animalelor domestice, printre care se numără câinii, pisicile, caii, vacile etc. Potrivit lege5.ro, sunt complet interzise uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, precum și organizarea de lupte între sau cu animale.

„Deţinătorii de animale au obligaţia de a avea un comportament lipsit de brutalitate faţă de acestea, de a asigura condiţiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute, de a nu le abandona şi/sau izgoni”, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, legea 205/2004 spune că practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive se pedepsește, la fel și folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea.

Rănirea sau schingiuirea, intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative (codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor) sunt în aceeași situație.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, legea din România spune că cei care stau la curte și au animale au obligaţia de a îngriji şi trata în mod corespunzător un animal bolnav sau rănit. În caz contrar, riscă amendă sau închisoare.

Ce reguli trebuie să respecte stăpânii de câini

Românii care au în stăpânirea lor câini și stau la curte trebuie să respecte câteva reguli importante. Aceștia trebuie să se asigure că patrupezii au condițiile necesare pentru a trăi, cum ar fi hrană, apă și adăpost corespunzător.

ADVERTISEMENT

În plus, aceștia trebuie să beneficieze de îngrijire, atenție și asistență medicală în situația în care au nevoie. De asemenea, una dintre reglementările legii are legătură cu limitarea mișcării câinilor ținuți în aer liber.

Cei care sunt legați trebuie să aibă o dimensiune anume la cușcă și zgardă pentru a nu răni alt animal. Lanțul trebuie să fie de minim 2 metri lungime pentru a se mișca în voie și pentru a nu exista riscul să se spânzure.

ADVERTISEMENT