Stiri sportive

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a rămâne lider după US Open

12.07.2018 | 12:13
Ce trebuie sa faca Simona Halep pentru a ramane lider dupa US Open

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a rămâne lider după US Open. Românca este în vacanță după eliminarea foarte rapidă de la Wimbledon 2018, în turul 3, dar nu are foarte mult timp de relaxare. Foarte curând trebuie să reînceapă pregătirile. Pe 6 august încep turneele de peste ocean, US Open Series, iar lupta dintre starurile WTA se anunță una crâncenă, în condițiile revenirii în forță a Serenei Williams, dar și cu foarte multe nume noi gata să producă surprize.

Montreal, Cincinnati și US Open sunt cele trei turnee la care va participa Simona Halep în Canada și SUA. În trecut s-a descurcat bine, chiar dacă amintirile din 2017 de la New York nu sunt cele mai bune. Eliminare în turul 1, după un meci cu Maria Șarapova. Totuși, în acest an, tocmai acel rezultat ar putea să o ajute pe Simona Halep în lupta pentru păstrarea primei poziții în clasamentul WTA.

FANATIK vă prezintă o analiză a celor trei turnee, din perspectiva luptei pe care Simona Halep o va duce cu rivalele ei pentru prima poziție WTA. Când se joacă la Montreal, Cincinnati și US Open, care sunt pretendentele la titlu și ce puncte au de apărat jucătoarele care îi pot amenința Simonei locul de lider. Între 6 august, cu start în Canada, până pe 8 septembrie, ziua finalei de la US Open, se anunță o lună cu dueluri de foc.

Caroline Wozniacki se anunță, în continuare, principala rivală a Simonei Halep pentru locul 1 WTA. Daneza va micșora diferența după US Open la 831 de puncte. În schimb, Garbine Muguruza pierde 1930 de puncte pe iarba londoneză și va cădea pe locul 6, cu 2951 de puncte mai puține decât Halep. Sloane Stephens va fi pe 3, cu 2108 puncte sub româncă. Deci, în următoarea perioadă se pare că lupta se dă doar cu Wozniacki.

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a rămâne lider după US Open. Rogers Cup revine la Montreal

Rogers Cup se întoarce în acest an la Montreal. Competiția canadiană își schimbă în fiecare an locul de desfășurare între Toronto și Montreal, alternând circuitele WTA și ATP între cele două orașe. Ultima dată când turneul s-a disputat în capitala francofonă a Canadei, în 2016, Simona Halep se impunea la Rogers Cup. În 2018, sperăm că orașul în care Nadia Comăneci a scris istorie în 1976 să fie din nou cu noroc pentru România.

Simona Halep: 350 de puncte de apărat (în 2017 a fost eliminată în semifinale de Elina Svitolina)

Caroline Wozniacki: 585 de puncte de apărat (finalistă în 2017, învinsă de Svitolina în ultimul act)

* Rogers Cup 2018 va avea loc în perioada 6-12 august.

* Elina Svitolina, care de luni va avea 2551 de puncte sub Simona Halep, are de apărat 900 de puncte de la Rogers Cup, unde s-a impus în 2017.

* Serena Williams a decis să nu participe la actuala ediţie a Rogers Cup.

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a rămâne lider după US Open. Cinci Open 2017, finală de coşmar

Simona Halep merge la Cincinnati din postura de finalistă în ediţia precedentă. Dar meciul din ultimul act este unul de tristă amintire pentru româncă. A înfruntat-o pe Garbine Muguruza şi, la acea vreme, putea trece pe primul loc WTA dacă o învingea pe iberică. Nu a avut nici o şansă! După o prestaţie foarte modestă a cedat cu un neverosimil 1-6, 0-6, cea mai drastică înfrângere din carieră.

Simona Halep: 585 de puncte de apărat (învinsă de Garbine Muguruza în finala din 2017)

Caroline Wozniacki: 190 de puncte de apărat (învinsă de Karolina Pliskova în sferturi)

* Cinci Open 2018 se dispută în perioada 13-19 august.

* Garbine Muguruza, 2951 de puncte sub Halep de luni, va avea de apărat 900 de puncte, titlul din 2017.

* Serena Williams a anunţat că va participa la Cinci Open 2018!

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a rămâne lider după US Open. Fără presiune la New York

După ce ajunsese în fazele superioare în turneele premergătoare US Open 2017, Simona Halep era considerată o mare favorită pentru acea ediţie, în care putea profita şi de absenţa Serenei Williams. Nici Maria Şarapova, abia revenită în circuit, nu era văzută ca o ameninţare. Dar nici adversarul pe care ţi l-ai fi dorit în prima rundă. Aşa a fost, însă, pentru Halep, care la acea vreme avea zero la capitolul victorii cu rusoaica. Şi la zero a rămas şi după acel meci, pierdut în trei seturi, 4-6, 6-4, 3-6.

Simona Halep: 10 puncte de apărat. (eliminată în turul 1 de Maria Şarapova în 2017)

Caroline Wozniacki: 70 de puncte de apărat (eliminată în turul 2 de Ekaterina Makarova în 2017)

* US Open 2018 se desfăşoară în perioada 27 august – 9 septembrie

* Sloane Stephens, 2108 puncte sub Simona în clasamentul care va fi publicat luni, are de apărat 2000 de puncte de la New York, după titlul din 2017.

* Organizatorii au anunţat deja că Serena Williams va fi cap de serie la US Open 2018.

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a rămâne lider după US Open. Să nu piardă mai mult de 731 de puncte faţă de Wozniacki!

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a rămâne lider după US Open
Caroline Wozniacki nu a avut rezultate prea bune în ultima perioadă.

Astfel, Simona Halep are de apărat 945 de puncte din circuitul american, faţă de doar 845 pentru Caroline Wozniacki. Cele două sunt singurele care se pot gândi, cu şanse reale, la primul loc la actualizarea de pe 10 septembrie, după US Open 2018. Pentru a o putea egala pe Simona Halep, Wozniacki trebuie să facă 731 de puncte mai multe decât românca în cele trei turnee din următoarea perioadă. În condiţiile în care daneza nu e în cea mai bună formă, Simona nu ar trebui să aibă probleme. Rămâne doar să repare problema de atitudine pe care a recunoscut că a avut-o în meciul cu Su-Wei Hsieh.