Sporturi

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a termina 2018 pe locul 1 WTA! A scăpat de două rivale, mai are una

30.09.2018 | 09:30
Ce trebuie sa faca Simona Halep pentru a termina 2018 pe locul 1 WTA A scapat de doua rivale mai are una

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a termina 2018 pe locul 1 WTA! Lucrurile sunt mai simple decât s-ar fi așteptat și cei mai înfocați fani ai româncei. Asta în ciuda faptului că liderul mondial traversează o perioadă de criză și a ajuns la trei înfrângeri consecutive în circuit. Profită, însă, de faptul că şi principalele rivale se chinuie pentru a-şi găsi cea mai bună formă. Plus avantajul mare construit până la mijlocul lunii august. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Wuhan accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din China.

Simona Halep a fost eliminată ieri, în turul 2 la Wuhan, turneu de categoria Premier 5. Şi-a pus în pericol şansele de a termina anul pe primul loc, dar a fost ajutată de rivale. Din nou! Angelique Kerber, Petra Kvitova şi Caroline Wozniacki au pierdut toate în partidele de miercuri, din turul 3 al competiţiei din China. Vor câştiga puţin faţă de Halep, prea puţin pentru a spera cu adevărat. De altfel, Kvitova şi Wozniacki ies complet din ecuație. FANATIK.RO va prezintă calculele exacte.

Simona Halep are 6910 puncte pe 2018, mai face încă 375 minimum!

Simona Halep are 6910 puncte în clasamentul WTA Race, în care se contabilizează exclusiv punctele din 2018. Deci cele pe care e sigură că se poate baza la finalul sezonului. Este deja calificată la Turneul Campioanelor, unde se acordă puncte inclusiv pentru înfrângeri. Mai exact, 125 de puncte pentru fiecare eşec în faza grupelor, ceea ce înseamnă că şi fără să mai câştige un meci în 2018, Simona tot ar mai aduna 375 de puncte. Deci va termina anul cu minimum 7285 de puncte!

Wozniacki are prea multe puncte rămase de apărat! Iese din calcule

Caroline Wozniacki este pe locul 2 în WTA, dar un aport important în această clasare îl are Turneul Campioanelor 2017, unde a reuşit să se impună. A luat 1375 de puncte anul trecut la Singapore şi, în total, are de apărat 1.525 de puncte din 2017 pe acest final de sezon. Ca drept dovadă că 2018 nu a fost tocmai un an bun pentru ea, cu excepţia titlului de la Melbourne, primul de Grand Slam pentru ea, este că în WTA Race daneza este abia pe 5, cu 3983 de puncte. Ar putea inclusiv să rateze prezenţa la Singapore. Daneza ar mai fi păstrat o şansă de a termina anul pe primul loc dacă se impunea la Wuhan şi Beijing, pentru ca apoi să îşi apere punctele la WTA Finals. A fost învinsă miercuri de Monica Puig și ratează orice șansă la locul 1 pe 2018.

Kvitova, scoasă din joc de Pavlyuchenkova. Nici Osaka nu mai speră

Petra Kvitova ar fi putut intra în calcule pentru prima poziţie la final de 2018 dacă se impunea la Wuhan. A fost învinsă, însă, de Anastasia Pavlyuchenkova. Chiar şi dacă se impune la Beijing şi câştigă Turneul Campioanelor cu maximum de puncte. Asta ar însemna un plus de 2.500 de puncte. Care s-ar adăuga la cele 4.300, câte va avea în WTA Race începând de luni. Adică ar putea ajunge la 6.800 în cel mai bun caz. Sub cele 7285 la care sigur va ajunge Halep. Naomi Osaka este într-o situaţie asemănătoare. Va rămâne cu 4350 în WTA Race, în condiţiile în care nu a mers la Wuhan, deci va ajunge la maximum 6.850.

Kerber este singura care mai speră, dar orice pas greşit o poate costa

Angelique Kerber rămâne singura care îi poată pune probleme Simonei Halep. Campioana de la Wimbledon a fost şi ea eliminată astăzi, de Ashleigh Barty, şi îşi diminuează considerabil şansele de a o prinde pe Halep. Dar acestea încă există. Va avea 5.257 de puncte în WTA Race şi, la fel ca şi românca, este deja calificată la Turneul Campioanelor. Dacă va lua 2.500 de puncte de la Beijing şi Singapore, ar ajunge la 7.757. Şi ar obliga-o pe Halep să mai adune peste cele 7.285 pe care le are asigurate. Adică 472 de puncte.

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a termina 2018 pe locul 1 WTA

Dacă Angelique Kerber va merge perfect în acest final de sezon, ceea ce pare greu de crezut dacă ţinem cont că nemţoaica nu este într-o formă excelentă, atunci Halep se vede să obţină următoarele rezultate.

* să joace finala de la Beijing. Ar însemna un plus de 650 de puncte.

* să ajungă măcar în semifinale la Beijing (390 de puncte) şi să câştige un meci la Singapore (125 de puncte peste cele 125 pe care le primeşte în cazul unui eşec).

* să câştige turneul de la Moscova, de categoria Premier (470 de puncte). Nicio altă jucătoare din top 5 nu a anunţat participarea.

* să câştige trei meciuri la Turneul Campioanelor.

Pentru ca Simona Halep să îşi asigure locul 1 încă de săptămâna viitoare ar mai fi o variantă, indiferent de rezultatele Simonei. Angelique Kerber să nu ajungă mai sus de sferturile de finală.