News

Ce trebuie să facem atunci când o mașină ia foc într-un pasaj precum cel de la Unirii. Sfaturile lui Titi Aur

Cunoscutul pilot de raliu Titi Aur le spune românilor ce trebuie să facă atunci când o mașină ia foc într-un pasaj , așa cum s-a întâmplat în București.
18.10.2022 | 14:42
Ce trebuie sa facem atunci cand o masina ia foc intrun pasaj precum cel de la Unirii Sfaturile lui Titi Aur
Titi Aur, sfaturi pentru șoferi. Foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Bucureștenii s-au speriat în această dimineață, când Pasajul Unirii s-a umplut de fum din cauza unui incendiu pornit la o mașină.

Titi Aur, sfaturi pentru șoferi

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede o aparentă explozie în zona inferioară a vehiculului, aflat în deplasare. După bubuitură de sub capota mașinii au început să iasă flăcări.

ADVERTISEMENT

Peste 20 de oameni au fost evacuați din Pasajul Unirii, însă nu au existat victime. ”Incendiul nu a afectat și alte instalații sau echipamente ale pasajului. Autoturismul a ars integral.

Nu a fost necesar să fie mesaj RO-Alert, atâta timp cât noi am evacuat 20 de persoane, iar restul s-au evacuat pe jos”, a transmis Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, panica a fost declanșată de oamenii care nu mai vedeau nimic și nu mai puteau respira din cauza fumului.

În realitate, acest incident putea să fie unul cu adevărat nesemnificativ dacă șoferii din acel pasaj ar fi avut o minimă ”educație” potrivit pilotului de raliu Titi Aur. Pe imagini se vede cum aceștia conduceau liniștiți, când situația le-ar fi cerut să se oprească și să stingă incendiul.

ADVERTISEMENT

”Dacă din acei șoferi care treceau se opreau măcar trei-patru și foloseau extinctoarele, acest incident era unul minor”, a explicat Titi Aur. Din păcate, șoferii din România nu au educația necesară când vine vorba de reacționat rapid în astfel de situații.

”Era îndeajuns ca acei șoferi care trec și nu sunt așa speriați, implicați emoțional, să stingă incendiul cu ajutorul extinctoarelor”, a completat Titi Aur. Desigur, se pune întrebarea câți dintre șoferii din România respectă regulamentul și au mașinile dotate cu astfel de extinctoare.

ADVERTISEMENT

Așadar, primul sfat pentru șoferi dacă o mașină ia foc, chiar și într-un pasaj: săriți în ajutorul acelui șofer, cu calm, folosind extinctoarele. Cu mențiunea, subliniată de Titi Aur: ”cine nu se pricepe mai bine să stea deoparte, pentru că mai mult încurcă”.

Al doilea sfat pentru șoferi: să respecte legea și să aibă în dotarea mașinii un extinctor, precum și o trusă de prim ajutor. Cu mult calm, multe situații tragice pot fi evitate, chiar și atunci când o mașină ia foc pe drum sau într-un tunel, explică Titi Aur.

ADVERTISEMENT
Tags: