Recolta timpurie nu mai este de mult o problemă. Un specialist a dezvăluit ce trebuie să faci ca roșiile din grădină să crească foarte mari și să se coacă mai repede cu două săptămâni. Descoperă care este trucul unui grădinar cu experiență. E mai simplu decât credeai și pașii sunt ușor de urmat.
Roșiile sunt delicioase și savuroase, mai ales dacă sunt folosite în salate. Cei care sunt nerăbdători să se consume mai devreme trebuie să știe că au această posibilitate. Există o tehnică relativ simplă pentru aceste plante.
Dacă vrei să crească mari și să fie coapte mai devreme cu două săptămâni, atunci trebuie neapărat să știi asta. Pontul unui fermier priceput spune că toți oamenii trebuie să se concentreze pe producerea fructelor.
Grădinarul James Prigioni, cunoscut pentru faptul că cultivă roșii de peste 15 ani, a descoperit un pont foarte util. Trucul unic poate „păcăli” plantele atâta timp cât acestea primesc îngrijirea și atenția necesare.
Potrivit unui videoclip de pe canalul său de YouTube, intitulat The Gardening Channel With James Prigioni, expertul susține că oamenii trebuie să reducă frunzele și creșterea fructelor. Dezvoltarea excesivă de frunze și tulpini laterale poate împiedica roșiile din grădină să crească.
Așadar, răsadul nu se poate focusa pe producerea fructelor. În acest sens, grădinarul susține că roșiile care au prea multe frunze și vârfuri se confruntă cu o presiune suplimentară asupra rădăcinilor. Din păcate, acest lucru încetinește procesul de coacere.
James Prigioni are și alte sfaturi utile pentru roșiile din grădină. Specialistul în agricultură recomandă să se taie și să se lege plantele pentru a le ajuta să crească vertical. Prin urmare, răsadurile vor fi mai puțin susceptibile la boli.
În concluzie, plantele de roșii vor beneficia de o circulație mai bună a aerului. De asemenea, lumina va pătrunde mai bine printre ele și le va ajuta să crească foarte mari și să se coacă mai devreme cu două săptămâni.
Roșiile din grădină vor fi mai sănătoase și mai productive și atunci când se îndepărtează lăstarii tineri. Aceștia se găsesc, în general, pe tulpina principală a plantei. Roșiile care au doar un vârf vor experimenta mult mai puțin stres, aspect care are rolul de a îmbunătăți producția de fructe.