Ce trebuie să faci ca roșiile din grădină să se coacă mai repede. 6 trucuri pe care le știu doar cei mai experimentați legumicultori. Specialiștii în agricultură susțin că nu este vorba de operațiuni complicate sau dificile.
Cum poți face roșiile din curte să ajungă colorate mai ușor. 6 sfaturi pe care le cunosc numai cei mai buni legumicultori din țară. Pe lângă vreme, gospodarii trebuie să ia în calcul dăunătorii care pot afecta enorm răsadurile.
Plantele pot da roade mai rapid în cazul în care se ține cont de câteva lucruri simple și utile. Tomatele se pot savura mult mai devreme dacă sunt îndepărtate florile rămase pentru că acestea consumă din energie.
Experții susțin că florile nu vor mai avea timp să se transforme în roșii, ci mai degrabă scad procesul de coacere. Al doilea sfat pe care îl au agricultorii este ca vârful răsadurilor să fie tunse. Așadar, e foarte important să tăiați tulpina centrală de deasupra cele mai înalte ramuri cu roșii coapte.
În altă ordine de idei, această parte superioară va face și mai multă umbră plantei și de aceea roșiile nu se coc. Un alt sfat prețios este să se îndepărteze surplusul de frunze și ramuri care nu au nicio roșie pe ele.
Roșiile din grădină reușesc să se coacă mai rapid atunci când răsadurile nu se mai udă atât de des. Udarea trebuie să se reducă simțitor, însă nu trebuie să se oprească definitiv. Ar fi bine să se irige o dată pe săptămână.
De asemenea, e bine să folosiți hrană bio pentru tomate, care va dezvolta armonios plantele din curte. Îngrășământul care se folosește trebuie neapărat să conțină azot, care este elementul principal pentru viața acestora.
În plus, îngrășământul trebuie să aibă fosfor și potasiu. Din păcate, lipsa acestora poate produce un dezechilibru major, ceea ce înseamnă că roșiile ajung să se coacă foarte greu. Un stimulent excelent de creștere constă în drojdie de bere sau coji de banane.
Mai mult decât atât, pe măsură ce vara se apropie de sfârșit gospodarii trebuie să ia în calcul culegerea roșiilor, chiar dacă mai sunt verzi pe alocuri. Acestea trebuie duse undeva la interior, unde reușesc să se coacă în mod natural.
Și unde mai pui că în felul acesta oamenii le protejează de frig și bolile care apar atunci când rămân pe tulpină. Roșiile se coc ușor dacă sunt lăsate pe un pervaz cald și unde razele soarelui străbat, dar fără a grăbi procesul de roșire.