News

Ce trebuie să faci ca să nu îți înghețe parbrizul iarna. Puțini șoferi știu acest secret

Există mai multe metode ca să nu îți înghețe parbrizul iarna. Prin aplicarea corectă a acestor trucuri, șoferii pot câștiga timp important în fiecare dimineață.
20.11.2021 | 14:13
Ce trebuie sa faci ca sa nu iti inghete parbrizul iarna Putini soferi stiu acest secret
ADVERTISEMENT

În timpul iernii, una din cele mai mari probleme pentru șoferi este cea legată de înghețarea parbrizului. Diminețile geroase se transformă într-un coșmar.

În zilele friguroase, înainte de muncă, se pierd minute importante. Din fericire, există câteva trucuri pentru a preveni înghețarea parbrizului, astfel că puteți salva timp valoros.

ADVERTISEMENT

Ce să faci ca să nu îți înghețe parbrizul iarna. Trei metode care vor scuti șoferii de timpul pierdut dimineața

Foto: Hepta.ro

Iarna vine cu o serie de probleme pentru șoferi. Pe lângă faptul că trebuie să schimbe cauciucurile, conducătorii auto din orașele mari trebuie să se lupte și cu traficul tot mai infernal.

În plus, în diminețile geroase e nevoie ca alarma de la ceas să fie ajustată corespunzător pentru că parbrizul înghețat poate fura câteva minute lungi pentru cei care se grăbesc să ajungă la muncă sau să-și lase copilul la școală.

ADVERTISEMENT

Există însă câteva trucuri la care puteți apela pentru a preveni înghețarea parbrizului. O primă variantă este cea care implică oțetul de mere.

Procedura e simplă. Se amestecă într-un recipient oțet de mere și apă, puse în cantitate egală. Ulterior, soluția se pulverizează seara pe geamul mașinii.

ADVERTISEMENT

Acest lucru trebuie să fie făcut înainte ca temperaturile să scadă foarte mult. Dimineața, șoferii vor fi fericiți când vor vedea parbrizul curat.

O altă metodă ca să nu îți înghețe parbrizul iarna

Foto: Hepta.ro

Spirtul poate fi folosit de șoferi pentru a rezolva această problemă. Asemănător variantei cu oțet de mere, se va amesteca într-un recipient o cantitate egală de spirt și apă, care se pulverizează seara pe parbriz.

ADVERTISEMENT

Nu uitați să aplicați și pe ștergătoare pentru ca nici acestea să nu înghețe.

Șoferii pot folosi o folie anti-îngheț

O variantă care necesită o mică invesție este cea implică folosirea unei folii special anti-îngheț.

O astfel de husă poate fi folosită doar pe parbriz, nu și pe geamurile laterale.

ADVERTISEMENT