Grădinarii cu experiență știu ce trebuie să faci ca tuia din curte să nu se mai usuce. Metoda este bună pentru că o ajută să crească sănătoasă. Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi dacă vrei să salvezi arborii ornamentali din ogradă.
Tuia este un arbore ornamental frumos prin portul sau, culoarea si aspectul frunzelor. Se pretează extraordinar de bine la mediul din natură, însă există riscul să nu se dezvolte cum trebuie și să fie nevoie de demersuri uriașe.
Grărinatii spun ce trebuie să faci ca să nu se mai usuce. Experții au o metodă simplă pe care trebuie să o știe cei care vor să-și salveze arborii ornamentali din curte. În primul rând, aceștia au nevoie de nutrienți de calitate pentru a crește bine.
Îngrășămintele trebuie alese cu mare grijă în această situație ca arborii să fie feriți de dăunători, cum ar fi păduchele lânos. Acesta se hrănește cu seva arbustului. În al doilea rând, specialiștii recomandă să se ude în mod constant.
Are nevoie de suficientă irigare, însă nu prea multă apă pentru că pot apărea probleme. Printre acestea se numără apariția bolilor fungice. De asemenea, udarea în exces poate afecta rădăcinile, care vor putrezi în timp. Tuia se udă doar atunci când pământul de la suprafață este uscat complet.
Un alt truc de care trebuie să știi cont ca tuia să nu se mai usuce are legătură cu solul unde este plantată. Specialiștii în horticultură transmit că acest arbore ornamental din curtea oamenilor preferă pământul umed, dar care nu-i afectează sistemul radicular.
În situația în care apa stagnează, planta va începe să se sufoce. Pe de altă parte, apa insuficientă slăbește vigoarea plantelor. Potrivit agrobiznes.ro, tuia va fi mai predispusă la dăunători și agenți patogeni. Planta se udă dimineața ca solul să aibă timp să se usuce peste zi.
Mai mult, experții recomandă să udați plantele mai departe de trunchi. În felul acesta apa va ajunge în zona rădăcinilor extinse pe orizontală. Un semn că tuia are nevoie de apă este legat de brunificarea frunzelor și moartea lor.