Ce trebuie să faci ca un avocado să se coacă mai repede. Trucul știut de foarte puțină lume și de mare ajutor atunci când cumperi acest fruct de la magazin și vrei să îl consumi imediat, în diverse preparate culinare.
Ce este bine să faci ca un avocado să se coacă mult mai ușor. Metoda simplă și utilă cunoscută de foarte puține persoane. De acum înainte nu va mai fi nevoie să aștepți zile întregi pentru a mânca acest fruct delicios.
Există foarte multe trucuri pentru a accelera procesul de coacere, însă doar unul este bun pentru că „exploatează metodele naturale”. Acesta se poate realiza în propria bucătărie cu ajutorul unor lucruri simple.
Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai în casă o pungă de hârtie sau de pânză. Așadar, este foarte important să se evite plasticul, care are aditivi chimici ce au efecte negative asupra mediului înconjurător.
De asemenea, gospodinele mai e nevoie de o banană care are rolul de a emite niveluri ridicate de gaz etilen. Avocado și banana se pun în punga care ajută la concentrarea gazului etilent și implicit la accelerarea procesului de coacere.
Un avocado care se coace prin această metodă are nevoie între 2 și 3 zile. Fructele mai ferme pot avea nevoie de 4-5 zile. În cazul în care avocado se pune singur în pungă se va coace într-o perioadă mult mai lungă.
Avocado este un fruct care nu lipsește din alimentația celor care au un stil de viață sănătos și echilibrat. Crește într-un arbore originar din Mexic și Guatemala, clasificat cu floarea din familia Lauracee împreună cu camforul, scorțișoara și dafinul.
Gustul este unul plăcut, bucătarii incluzând produsul în foarte multe preparate culinare, cum ar fi renumita pastă guacamole. Pentru a-l tăia este nevoie de un cuțit și o planșetă. Fructul se taie pe mijloc, pe lungime, scrie BBC Good Food.
Cuțitul va atinge cel mai probabil sâmburele de la mijloc, însă nu îl taie. Începe să întorci încet avocado tăind pe tot parcursul într-o linie care se unește cu locul de unde ați început. Răsuciți pentru a scoate sâmburele, în timp ce pulpa rămâne separată în două bucăți.
Pulpa se scoate cu ajutorul unei linguri sau se poate tăia cu cuțitul. Treceți lingura de jur împrejur, cât mai aproape de pieliță, astfel încât pulpa din avocado să iasă dintr-o singură bucată. Pulpa se stropește cu suc de lămâie pentru a împiedica oxidarea.