Life

Ce trebuie să faci cu ouăle de Paște după ce le-ai vopsit. Greșeala pe care o fac mulți

Ce trebuie să faci cu ouăle de Paște după ce le-ai vopsit. Multe persoane fac această greșeală, dar se expun la un pericol mare.
02.05.2024 | 17:18
Ce trebuie sa faci cu ouale de Paste dupa ce leai vopsit Greseala pe care o fac multi
Ce să faci cu ouăle de Paște după ce le-ai vopsit. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un medic a explicat ce trebuie să faci cu ouăle de Paște după ce le-ai vopsit. Unde e bine să le depozitezi, de fapt. Mulți fac această greșeală fără să știe la ce pericole se expun.

Ce trebuie să faci cu ouăle de Paște după ce le-ai vopsit. Mulți fac această greșeală

Înainte de Paște, românii se ocupă cu pregătirile necesare pentru această sărbătoare, inclusiv cu vopsitul ouălor, activitate specifică în Joia Mare.

ADVERTISEMENT

Fiecare persoană vopsește ouăle de Paște după propriile preferințe, însă culoarea folosită de cei mai mulți este roșu, întrucât simbolizează sângele Domnului.

În rest, gospodinele colorează ouăle în diverse feluri și folosesc diverse tehnici pentru a le putea decora cât mai frumos. După ce ouăle au fost fierte și colorate, indiferent de vopseaua utilizată, acestea trebuie așezate undeva.

ADVERTISEMENT

Deși multe persoane le lasă pe masă, într-un coș, pe post de decor, acest lucru nu este tocmai recomandat de medici. După ce sunt fierte și clorate, ouăle trebuie ținute la rece, în frigider.

“Dar ouăle se păstrează la frigider, da? Ouăle se păstrează, și după ce le-ai fiert, tot la rece!”, a spus medicul Doru Negru pentru dcmedical.ro.

ADVERTISEMENT

Atunci când sunt lăsate la temperatura camerei, ouăle fierte au un risc mai mare de contaminare cu microbi. Coaja lor se dilată ușor după fierbere, iar bacteriile pot intra mai ușor în interiorul oului.

Dacă ouăle fierte sunt păstrate la frigider, atunci creșterea bacteriilor va fi încetinită. Totodată, riscul de intoxicații alimentare este mult mai mic.

ADVERTISEMENT

Mai mult, ouăle care sunt ținute la frigider se vor menține proaspete mai mult timp, comparativ cu cele pe care le lași la temperatura camerei.

Ce fel de ouă nu ar trebui să consumi de Paște, potrivit medicului Virgil Stroescu

Medicul Virgiliu Stroescu a atras atenția cu privire la eventualele riscuri la care ne expunem de Paște. Înainte de a vopsi ouă, este important să le cumperi pe cele mai bune.

Există un tip de ouă care poate să provoace toxiinfecții alimentare. În cazuri mai grave, se poate ajunge chiar și la deces. Medicul a spus că este vorba despre ouăle de rață.

Aceste ouă pot fi foarte periculoase, motiv pentru care din ele nu se face niciodată maioneza, dar nici din cele de gâscă. Ouăle de rață pot fi contaminate cu diverse bacterii și există riscul de a transmite boli dacă nu sunt manipulate și depozitate în siguranță.

În schimb, este de preferat să consumi ouăle de găină, pentru că sunt mai sigure decât cele de rață sau de gâscă. În același timp, sunt și mult mai accesibile.

ADVERTISEMENT
Tags: