Cătălin Scărlătescu a explicat cum ar trebui folosit, de fapt, pătrunjelul pentru a da cel mai bun gust mâncării. Expertul în bucătărie are un truc pe care îl folosește de fiecare dată.
Atunci când fac mâncare, multe gospodine folosesc frunzele de la pătrunjel, în timp ce cozile ajung în coșul de gunoi. Nimic mai greșit, spune Cătălin Scărlătescu. Bucătarul a dezvăluit că această parte poate fi folosită în multe rețete.
De fapt, juratul de la MasterChef susține că în cozile de la pătrunjel stă tot gustul mâncării. Din acest motiv, atunci când el intră în bucătărie, are grijă să le folosească și obține cele mai delicioase preparate.
„Cozile de la pătrunjel, vă rog frumos, nu le mai aruncați. Sunt senzațional de gustoase, jur. Vă spun din toată experiența mea de bucătar, că tot gustul pătrunjelului stă în codițele astea pe care mulți le aruncă. Așa că, hai să nu le mai aruncăm”, a transmis Cătălin Scărlătescu în mediul online, în timp ce filma o rețetă.
Cătălin Scărlătescu este un mare amator al condimentelor, pe care le folosește zilnic în rețetele sale. Pe lângă pătrunjelul utilizat în întregime, el mai are un favorit, destul de asemănător ca aspect.
Este vorba despre leuștean, care se pune mai ales în rețetele de ciorbe. Multe persoane îl consideră un aliment banal, bun pentru a da arima preparatelor, dar acesta are numeroase beneficii și pentru sănătate.
De pildă, poate trata anumite probleme de sănătate, precum cum ar fi febra, tusea și afecțiunile respiratorii. De altfel, este util și pentru cei care se confruntă cu durerile în gât, reumatismul și artrita, dar și cu durerile de stomac.
Alte afecțiuni ce pot fi tratate cu ajutorul leușteanului sunt cele ale tractului urinar, pietrele la rinichi, gazele și chiar și colicii bebelușilor. Condimentul preferat al lui Cătălin Scărlătescu are multe alte întrebuințări.
Iar persoanele care se îmbolnăvesc mai des sau suferă de problemele menționate anterior, pot lua rădăcină de leuștean, uscată și mărunțită, și să o amestece cu miere. În acest mod, își va face rapid efectul.