Ce trebuie să faci de Nașterea Maicii Domnului ca să ți se îndeplinească dorințele? Pe 8 septembrie, creștinii sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, sărbătoare cunoscută și sau numele de Sfânta Maria Mică.
Această sărbătoare încheie practic anotimpul cald. Conform tradiției, creștinii trec astfel de la pălărie la căciulă. Tot pe 8 septembrie se spune că este ziua în care trecem cu adevărat în anotimpul toamnei.
Evident, ca în orice altă zi de mare sărbătoare și de Sfânta Maria Mică există numeroase superstiții și tradiții. Totodată, sunt și legende care au fost create și de care s-au ținut cont în ultimii ani de zile.
Menționăm faptul că Nașterea Maicii Domnului a fost fixată în a opta zi din anul bisericesc. Asta în contextul în care cifra opt simbolizează ziua veșniciei, viața fără de sfârșit. Ce e interzis în această zi de mare sărbătoare și ce e bine să faci?
Pe 8 septembrie sunt interzise treburile casnice. Astfel, nu se spală rufe și nici nu se face curățenie. Se spune că cine face aceste lucruri va atrage răul în casă. Totodată, există și niște lucruri care trebuie făcute.
Ce trebuie să faci de Nașterea Maicii Domnului ca să ți se îndeplinească dorințele? Tradiția spune că trebuie să ne rugăm. Femeile care vor să aibă copii, spre exemplu, vor fi ascultate. Iar același lucru este valabil și în cazul femeilor însărcinate.
În acest mod, Maica Domnului le va ajuta să aibă o naștere ușoară. De asemenea, persoanele care vor să se căsătorească se pot ruga și ele, pentru că vor fi ajutate să își găsească sufletul pereche. Și alți creștini care au dorințe puternice se pot ruga pe 8 septembrie.
O altă tradiție care trebuie respectată este aprinderea candelei. Credincioșii trebuie să aprindă candela în dreptul icoanei Fecioarei Maria în momentul în care se roagă. Ce trebuie să mai faci de Nașterea Maicii Domnului ca să ți se îndeplinească dorințele?
Să dai de pomană. Pe 8 septembrie se împart fructe de toamnă celor sărmani, în memoria celor adormiți. Totodată, se mai oferă și cozonac, dar și alte bucate tradiționale. Acestea trebuie sfințite însă înainte la Biserică.
Totodată, bunătățile trebuie împărțite cu sufletul curat pentru a aduce bunăstarea în viața noastră. Ce trebuie să conțină coșul cu alimente sfințite? În primul rând struguri, fructul toamnei, dar și mere, alături de pere, dar și dovlecei.