O dimineață bună începe cu o cafea pe măsură pentru mulți dintre oamenii de pe tot globul. Dar, susțin specialiștii, pentru a te bucura, pe deplin, de cafea trebuie să dezvolți un obicei de-a dreptul banal, dar extrem de sănătos.
Consumul de cafea sau ceai, de dimineață, este unul dintre cele mai întâlnire obiceiuri de pe glob. Și, deși este sănătos, trebuie să avem grijă în anumite privințe. Conform specialiștilor citați de Evz.ro, consumul de cafea sau ceai poate duce, printre altele, la deshidratare.
Pentru a evita deshidratarea este esențial să bem apă. Așa că, după ceașca de cafea sau de ceai, de dimineață, este de-a dreptul indicat să bem și un pahar cu apă. În acest fel, nivelul de energie nu va scădea, ci va fi potențat de cafea sau ceai.
„Cofeina în sine este un tip de diuretic. Așa că este necesar să bei un pahar cu apă după o ceașcă de băutură cu cofeină, chiar și după ceai”, explică dr. Philippa Kay, conform Evz. Și, mai explică specialistul, în acest fel, echilibrul fludelor din corp este asigurat.
În plus, starea psihică și fizică se vor îmbunătăți după ce a fost băută apă de după cafea sau ceai. „Apa ne face mai alerți, are un efect pozitiv asupra digestiei, ajută la prevenirea constipației și în general îmbunătățește metabolismul”, mai spune specialistul.
De asemenea, mai precizează specialiștii, cel mai sănătos ar fi ca, imediat după trezire, să bem un pahar cu apă, iar apoi să ne delectăm cu cafea sau ceai. Iar după ele, să nu uităm să mai bem apă, corpul fiind, oricum, ușor deshidratat după somnul de noapte și cafea.
În altă ordine de idei, susțin cercetătorii, cafea de dimineață este un obicei alimentar foarte sănătos. Mai mult, pare-se, prelungește viața. Evident, condiția esențială este să o consumăm cu moderație. Mai exact, nu este bine să depășim două, maximum trei, cești de cafea în fiecare zi.
Universitatea Medicală Southern din Guangzhou din China a derulat un studiu de-a lungul a șapte ani. Echipa de cercetare a investigat consumul de de cafea și starea de sănătate a 170.000 de oameni din Marea Britanie.
Conform studiului, cei investigați nu sufereau de niciun fel de boli grave, precum cancer sau boli cardiace în prima etapă. Subiectul cercetării a fost legat de obiceiul de a adăuga zahăr în cafea și cum influențează starea de sănătate a oamenilor.
Rezultatul a fost interesant. Mai exact, s-a dovedit că cei care nu adaugă zahăr în cafea aveau cu 16 până la 21% mai puține șanse de a muri în timpul studiului în comparație cu cei care preferau cafeaua mai dulce.