Descoperă mai jos tot ce trebuie să faci iarna cu mușcatele, ca să nu se usuce și să înflorească frumos la primăvară. E foarte important pentru rădăcina lor, susțin florarii. Ar fi bine să te apuci de asta înainte să vină gerul.
Mușcatele sunt unele dintre cele mai răspândite plante din lume, fiind originare din Africa de Sud. Sunt perfecte pentru decorul interior sau exterior al locuinței, având flori frumoase și colorate, care te vor încânta constant.
Se îngrijesc extrem de ușor, însă este foarte importantă întreținerea lor în timpul iernii. Numai în felul acesta vor înflori armonios la primăvară. Tot ce trebuie să faceți este să fiți atenți atunci când le mutați în casă.
În cazul în care le aveți plantate în grădină și trebuie să le puneți în ghivece trebuie să le scoateți cu mare grijă. Ghivecele sau jardinierele trebuie să aibă dimensiuni potrivite astfel încât florile să se dezvolte frumos.
Rădăcinile nu trebuie să se deterioreze atunci când se face transferul din curte în recipientele din casă. Tăiați ramurile cam la jumătate, apoi folosiți butașii tăiați pentru a produce alte flori pentru anul următor, conform pepinierasibiu.ro.
Iarna nu este o perioadă tocmai bună pentru mușcate, motiv pentru care este nevoie să se aplice tratamente fitosanitare preventive înainte de a fi aduse în interior. De asemenea, înainte de a fi aduse în casă florile trebuie să se ude bine.
Ulterior, planta se udă moderat, urmând a fi poziționată în locuri întunecate, dar nu foarte călduroase. Mușcata adoră lumina și temperatura relativ scăzută, de maxim 18 grade Celsius. Temperaturile mari duc la îmbolnăvirea prematură.
De asemenea, spațiul de depozitare al ghivecelor cu mușcate trebuie să permită, iarna, o bună aerisire. În plus, florile au nevoie de o umiditate cât mai mică. Ramurile ce par moarte sau care devin lemnoase trebuie îndepărtate imediat.
În altă ordine de idei, mușcatele fac parte din specia Pelargonium, fiind doar una dintre cele peste 300 de plante erbacee perene perfecte pentru terasele blocului. A primit denumirea în anul 1738, de la cuvântul grecesc „pelargos” care înseamnă „barză”.
Floarea sa este asemănată cu ciocul acestei pasări, care poate fi observată și pe teritoriul țării noastre. În perioada victoriană aceste plante erau oferite drept cadou, având numeroase semnificații, cum ar fi „plantă a prieteniei”.