Life

Ce trebuie să faci în cazul în care suferi un atac de cord. Care sunt primele simptome

Ce e bine să știi în cazul unui infarct. Care sunt aspectele de care să ții cont când inima dă semne că nu mai bate normal.
17.10.2022 | 22:07
Ce trebuie sa faci in cazul in care suferi un atac de cord Care sunt primele simptome
Ce e bine să știi în cazul unui infarct. Care sunt aspectele de care să ții cont când inima nu mai bate normal. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci în cazul în care suferi de un atac de cord. Doctorii ne spun care sunt primele simptome la care trebuie să fim cu băgare de seamă, mai ales că acestea pot apărea cu zile sau chiar săptămâni înainte de o asemenea situație.

Ce e bine să știi în cazul unui infarct. Care sunt aspectele de care să ții cont când inima nu mai bate normal

În cazul în care suferi un atac de cord trebuie să suni neapărat la numărul de urgență 112. Din păcate, simptomele nu dispar de la sine și pot fi înșelătoare. Doar cadrele medicale au echipamentul necesar pentru o eventuală resuscitare.

ADVERTISEMENT

Printre lucrurile pe care trebuie să le faci în cazul în care suferi de un atac de cord este să iei nitroglicerină. Se recurge la acest aspect numai în cazul în care medicul a prescris acest medicament.

Un alt pas este luarea unei pastile de aspirină, de asemenea, dacă a fost recomandată. Aceasta poate reduce afectarea inimii prin prevenirea coagulării sângelui.

ADVERTISEMENT

Conform medlife.ro, infarctul înseamnă că alimentarea cu sânge a țesutului cardiac este complet blocată și asta poate duce la moartea țesutului. Atunci când inima se oprește brusc putem vorbi de un stop cardiac.

Bolile de inimă sunt dezvoltate mai des în cazul bărbaților și sunt mai frecvent întâlnite decât multe tipuri de cancer, în Statele Unite ale Americii. Femeile au tendința să facă această afecțiune, în special după intrarea la menopauză.

ADVERTISEMENT

Care sunt simptomele în cazul unui atac de cord

Unul dintre cele mai dese simptome întâlnite în cazul unui infarct este durerea în piept sau disconfortul în zonă. Din păcate, acesta nu este întotdeauna primul semn că ceva este în neregulă și trebuie să fim atenți și la alte lucruri.

Durerea în piept se poate simți ca o presiune, o senzație de apăsare sau ca o strângere. Aceasta se poate extinde la umăr, braț, spate, gât, maxilar, dinți și uneori la abdomenul superior.

ADVERTISEMENT

Printre simptomele pe care nu trebuie să le ignorăm legat de infarct se mai numără: transpirația rece, oboseala, arsurile la stomac sau indigestia, amețeala, greața și dificultățile de respirație.

În aceeași notă, medicii atenționează că femeile pot avea simptome atipice, cum ar fi durerea scurtă sau ascuțită resimțită în zona gâtului, brațelor sau spatelui.

ADVERTISEMENT
Tags: