News

Ce trebuie să faci în prima zi a lui 2021 ca să îți meargă bine tot anul

01.01.2021 | 13:15
Ce trebuie sa faci in prima zi a lui 2021 ca sa iti mearga bine tot anul
ADVERTISEMENT

După un 2020 marcat de pandemia de COVID-19 care a luat multe vieți, direct sau indirect, și care a generat o criză sanitară și economică, mulți dintre noi nu știu la ce să se aștepte de la noul an.

Este momentul perfect pentru a face mici schimbări la nivel mental pentru ca noul an să împlinească speranțele noastre de mai bine.

ADVERTISEMENT

Psihologul Anca Maftei a explicat pentru Antena 3 cât este de importantă atitudinea optimistă și a dat câteva sfaturi despre cum ne putem îmbunătăţi stilul de viaţă.

Primul pas, definirea intențiilor

Psihologul vorbește despre necesitatea stabilirii intențiilor, țelurilor și creionarea modului în care ne-am dori să arate noul an.

ADVERTISEMENT

”E foarte important să setăm nişte intenţii. E foarte important să dăm o direcţie şi bineînţeles că anumite părţi din noi, de multe ori subconştiente se vor alinia acestor intenţii, aşa că sugerez să începem un jurnal în 2021 în care să trecem toate gândurile noastre, de data asta pozitve, cum am vrea noi să arate acea perioadă din viaţa noastră.

Vestea cea bună este că ţine întotdeauna de noi şi foarte mult ţine de relaţiile noastre, cât de sănătoase sunt. Aici iarăşi putem lucra întodeauna la noi înşine, în a ne responsabiliza, în a vedea ce putem îmbunătăţi, în a cere feedback de la cei dragi pentru a putea să lucrăm, eventual cu un psihoterapeut, tocmai pentru a îmbunătăţi anumite atribute ale noastre”, a spus specialistul.

ADVERTISEMENT

Optimismul, crucial pentru sănătatea mentală și fizică

Optimismul poate fi regăsit și păstrat prin exerciții, mai spune psihologul, printre care acela de a ne concentra asupra a ceea ce este bun în viața noastră.

“Foarte important mi se pare optimismul, pentru că asta generează sănătatea, atât mintală cât şi cea fizică şi pentru asta iarăşi există exerciţii care să te facă să începi să îşi conştientizezi gândurile, pentru că gândurile se vor manifesta mai devreme sau mai târziu în realitatea vizibilă. Felul în care gândeşti îţi generează destinul.

ADVERTISEMENT

Optimismul nu înseamnă să vedem în culori roz toată realitatea, ci să încercăm să ne focalizăm atenţia asupra a ceea ce totuşi este bun în viaţa noastră. Dacă avem două mâini, două picioare deja este un punct foarte bun de început. Dar şi dacă nu suntem sănătoşi. Poate că avem alte tipuri de bucurii sau de plăceri şi cred că este foarte important să generăm acea energie, pentru că de noi depinde”, mai spune Anca Maftei.

Psihologul mai recomandă evitarea izolării și concentrarea pe comunicare și interacțiune, chiar dacă deocamdată online și chiar dacă implică o ieșire din zona noastră de comfort.

“Să încercăm să nu fim izolaţi, să încercăm să găsim întotdeauna companie, să fim în cluburi de prieteni, în cluburi de lectură, în cursuri online, să căutăm comunităţile, să încercăm să ieşim cumva din zona de confort. Şi, întotdeauna să căutăm să fim mai bine, să lucrăm cu cineva, tocmai pentru a putea să îmbunătăţim anumite atribute ale noastre. Ne ajută foarte mult comunicare online, pentru că sufletul comunică dincolo de spaţiu şi de timp şi atunci simplul sentiment că tu aparţii te ajută foarte mult, îţi dă o stare de securitate şi te afli cumva într-o zonă de control”, este de părere ea.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”