Life

Ce trebuie să le pui roșiilor din grădină ca să fie roditoare. Cel mai bun tratament fără chimicale, legumele vor fi gustoase

Ce se adaugă la roșiile din curte pentru a fi productive. Cea mai bună soluție nu are substanțe chimice, gustul va fi intens.
14.06.2024 | 19:15
Ce trebuie sa le pui rosiilor din gradina ca sa fie roditoare Cel mai bun tratament fara chimicale legumele vor fi gustoase
Ce se adaugă la roșiile din curte pentru a fi productive. Cea mai bună soluție nu are substanțe chimice, gustul va fi intens. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să le pui roșiilor din grădină ca să fie roditoare. Cel mai bun tratament fără chimicale, legumele vor fi foarte gustoase. Gospodarii știu că această plantă este foarte sensibilă și trebuie tratată cu mare atenție.

Ce se adaugă la roșiile din curte pentru a fi productive. Cea mai bună soluție nu are substanțe chimice, gustul va fi intens

Ce se adaugă la roșiile din curte pentru a fi productive. Cea mai bună soluție nu are substanțe chimice, gustul va fi intens dacă se ține cont de câteva reguli simple și la îndemâna tuturor celor care adoră grădinăritul.

ADVERTISEMENT

Mana este cel mai de temut dușman al tomatelor. Boala este una agresivă și apare din cauza unei ciuperci microscopice. Odată instalată, această boală afectează întreaga recoltă care nu mai produce atât de multe roade.

Foarte mulți specialiști spun că planta poate fi tratată cu o soluție pe bază de lapte diluat sau zer. Se amestecă apă cu lapte, ținându-se cont că cele două substanțe trebuie puse în cantități egale. Soluția se folosește pentru stropire.

ADVERTISEMENT

Procesul se poate face dimineața, înainte de a se instala căldura, scrie bio.agrointel.ro. Se recomandă ca acest tratament să fie aplicat de cel puțin 3 ori pe săptămână pentru a proteja roșiile de mana care dăunează enorm acestei culturi.

Tratament util pentru roșiile din grădină

Un alt tratament extrem de util pentru roșiile de grădină, atunci când apar primele semne de boală, este folosirea de zeamă bordeleză. Mai exact, se dizolvă un kilogram de piatră vânătă în 50 litri de apă și 1 kg de var în 50 litri de apă.

ADVERTISEMENT

Legumele din curte trebuie stropite cu această zeamă bordeleză de 2-3 ori pentru rezultate excelente. Pentru a preveni apariția manei este foarte important să se țină seama de sursa de apă și de conductele folosite.

E foarte important ca conductele de apă să fie curate, în special în perioada în care se fac lucrări de copilire și legare a tufelor de tomate. În cazul în care apar frunze sau fructe afectate, atunci se îndepărtează imediat.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, se recomandă să se ude dimineața pentru a se evita arderea roșiilor pe parcursul zilei. Irigarea se poate face și seara, după apusul soarelui, pentru a nu afecta planta, care este una dintre cele mai întâlnite în culturile românilor.

ADVERTISEMENT