Atunci când te simți obosit, există un aliment pe care poți să-l mănânci ca să-ți recapeți energia. Conține foarte multe proteine, dar și alți nutrienți importanți.
De multe ori, se poate întâmpla ca starea de oboseala să ne afecteze activitățile de zi cu zi. În astfel de momente, ne simțim epuizați și avem tendința de a apela la diverse stimulente care pot reda energia pe moment, cum ar fi cafeaua.
Cu toate acestea, există un aliment pe care este bine să-l consumi atunci când te afectează starea de oboseală. Acest produs reprezintă o sursă importantă de proteine și îți poate oferi energie imediat.
Este vorba despre ou, unul dintre alimentele pe care specialiștii le recomandă în număr mare. În afară de proteine, ouăle conțin și antioxidanți, vitamine, calciu și aminoacizi.
În urma consumului de ouă, organismul eliberează energie mai lent, pentru mai mult timp. Din acest motiv, este bine să le consumăm atunci când ne simțim obosiți.
Un ou conține 15% din aportul zilnic recomandat de vitamina B2 (riboflavină), care contribuie la furnizarea energiei pentru toată ziua.
Poți consuma ouăle în diferite moduri, mai ales la micul dejun. Le poți fierbe, poți prepara ouă ochiuri sau o omletă delicioasă, cu ingredientele dorite.
Ouăle mai au, de asemenea, și alte beneficii pentru sănătate. Acestea îți pot proteja creierul și te pot ajuta să te concentrezi și să-ți menții atenția pe parcursul zilei.
O anumită substanță existentă în ou are beneficii asupra memoriei. Totodată, datorită conținutului de aminoacizi, oul susține sănătatea psihică. Lipsa acestor aminoacizi este asociată cu stresul, anxietatea și depresia.
Chiar și atunci când consumi doar un ou pe zi, acest lucru poate să contribuie la întărirea sistemului imunitar, luptând împotriva virusurilor și a infecțiilor.
Oul ajută la asimilarea calciului și seleniului, întărind oasele și inima. Acest aliment contribuie la reducerea riscului de a dezvolta boli vasculare.
Un singur ou conține 212 mg de colesterol din categoria HDL. Acesta este colesterolul bun, care contribuie la reglarea colesterolului rău LDL. Deși sunt alimente foarte sănătoase, cu multiple beneficii, ouăle trebuie consumate cu moderație.
Ouăle ofertă o senzație puternică de sațietate, care durează câteva ore. În acest timp, nu vei mai avea senzația de foame. În cazul multor diete, ouăle se numără printre alimentele recomandate.
Datorită conținutului de vitamine B2, B5 și B2, ouăle mai conțin și proteine care sunt necesare unghiilor și părului, dar și ficatului. Biotina este o vitamină din complexul B și ajută la menținerea unui scalp sănătos, dar și la creșterea părului.
Vitamina D și calciul din ouă au beneficii pentru menținerea sănătății oaselor și a dinților. Ouăle mai conțin sulf, care contribuie la menținerea oaselor sănătoase, notează almanahonline.ro.
Pe lângă alți nutrienți, ouăle au și un conținut de luteină și zeaxantină, antioxidanți care sunt prezenți și în legumele verzi, care contribuie la menținerea unei vederi sănătoase. Acești antioxidanți sunt absorbiți, însă, mult mai repede din ouă.
Cele mai recomandate ouă pentru consum, potrivit specialiștilor, sunt cele organice, care nu conțin hormoni și antibiotice. Consumate moderat, aceste alimente sunt foarte benefice pentru starea generală de sănătate.