În curând ne vom lua rămas bun de la 2023 și se spune că seara de Revelion trebuie să fie una magică, deoarece reprezintă trecerea dintre ani. Nu trebuie să facem asta oricum, ci respectând tradițiile și obiceiurile specifice sărbătorii, aici fiind incluse și preparatele noastre culinare.
Din bătrâni s-a răspândit ideea potrivit căreia ceea ce ai pe masa de Revelion îți va aduce noroc sau…ghinion în noul an. Însă, cine își dorește să aibă parte de evenimente triste? Ca să te asiguri că vei avea un 2024 încărcat de abundență, pe toate planurile, iată ce trebuie să mănânci în noaptea dintre ani.
Peștele este principalul produs care trebuie să existe pe masa de Revelion. Potrivit tradiției, el aduce belșug în casă, fericire, bani, succes profesional și nu în ultimul rând sănătate. Peștele, de altfel, este considerat un aliment cu nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului.
Inclusiv bioenergoterapeutul Lidia Fecioru subliniază bogăția pe care o transmite peștele. Concret, ea ne sugerează ca la miezul nopții, de Revelion, să punem niște solzi de pește în portofel și foi de dafin, în așa fel încât să avem tot anul portofelul plin cu bani.
”De Revelion, la miezul nopții, se spune că este bine să punem niște solzi de pește în portofel sau acolo unde ai banii. Se pun și frunze de dafin. De Anul Nou, adică de Sfântul Vasile, pe 1 ianuarie, se spune că trebuie să intre un bărbat în casă, că aduce bogăție”, a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la Antena 1.
Evită să pui pe masa de Revelion carne de pui. Tot din moși-strămoși s-a răspândit ideea că puiul este purtător de ghinion. Spre deosebire de pește, el nu atrage norocul. Mai mult decât atât, toți membrii familiei vor fi triști aproape tot anul.
Carnea de pui, în schimb, se poate înlocui cu carnea de curcan. Nu degeaba carnea de curcan este și mai delicioasă, căci aduce și bucuria la casa omului. Curcanul este un simbol al măreției, al eleganței și al frumuseții, așadar, în locuință va predomina atmosfera pozitivă.
De asemenea, nu uita de fructe, adică de struguri. Un platou cu struguri semnifică și acesta bogăția, fiindcă face referire la produsele pe care le consumau cu secole în urmă împărații, regii sau domnitorii, și pe care oamenii de rând nu și le permiteau.
Pe lângă toate acestea, ca să te asiguri că norocul va fi din plin în 2024, nu uita să pui pe masa de Revelion și carne de porc. Și acesta simbolizează supremația, bogăția și succesul. Gustați din fiecare câte puțin, în așa fel încât să vă bucurați de atmosfera unică și să aveți grijă în primul rând la sănătate. Excesul alimentar dăunează.