Life

Ce trebuie să mâncăm obligatoriu atunci când e frig afară. Alimentele care n-au voie să lipsească din meniu

Ce alimente trebuie să consumăm atunci când este frig afară. Aceste legume și fructe trebuie să fie mâncate pe timp de iarnă.
06.02.2023 | 10:54
Ce trebuie sa mancam obligatoriu atunci cand e frig afara Alimentele care nau voie sa lipseasca din meniu
Alimentele care nu trebuie să ne lipsească pe timp de iarnă Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce alimente trebuie să mâncăm atunci când este foarte frig afară. Corpul nostru are nevoie de ele!

Alimentele care nu trebuie să ne lipsească pe timp de iarnă

Un sfat foarte bun este să încercăm să mâncăm lucrurile care se cultivă chiar și iarna în sere, spanacul, roșii, ardei sau salate.

ADVERTISEMENT

Ar fi bine ca salata de castraveți cu roșii și ceapă să fie înlocuită de una de crudități, din țelina, ceapa, ridichea neagră, care pot fi păstrate foarte bine pe timp de iarnă.

Și sfecla roșie ține foarte bine pe timp de iarnă, iar ea poate fi consumată atât în stare crudă cât și gătită.

ADVERTISEMENT

Fructele și legumele congelate pot fi și ele de mare folos pe timp de iarnă și, chiar dacă nu au așa mulți nutrienți precum cele proaspete, tot sunt mai bune pentru alimentația din timpul iernii decât orice altceva.

Desigur, să nu uităm de gospodinele care muncesc toată vara și iarna pentru a pune la borcane tot ce oferă natura mai delicios. Murăturile trebuie consumate pe timp de iarnă, la fel și compoturile de fructe.

ADVERTISEMENT

Legumele în saramură sunt bune iarna

Mai ales legumele în saramură sunt foarte bune pentru că comțin probiotice care ajută la sănătatea tubului digestiv, așa că este recomandat să mâncați cu încredere varză murată, castraveți sau chiar sfeclă în saramură.

Nu trebuie să uităm nici de sucul de roșii sau de bulion, și ele foarte bune pentru a mai lua vitamine pe timp de iarnă.

ADVERTISEMENT

În general, trebuie să folosim tot ceea ce am depozitat în cămară peste an pe timp de iarnă, fie din propria grădină fie de la supermarket, dar este foarte important să consumăm și legumele și fructele în stare crudă, așa că pentru a face acest lucru ne putem baza pe supermarketuri sau piețe care au mereu produse proaspete.

Este sezonul citricelor, așa că nu ezitați să mâncați portocale, clementine sau mandarine, iar o altă regulă importantă este să avem mereu la masă legume și după aceea să consumăm și un fruct.

ADVERTISEMENT
Tags: