Life

Ce trebuie să nu lipsească de pe masa de Paște. Mihaela Bilic, sfaturi alimentare de care trebuie să țineți cont

Mihaela Bilic a dezvăluit ce trebuie să nu lipsească de pe masa de Paște. Sfaturi alimentare de care să țineți cont de sărbători.
10.04.2023 | 21:58
Ce trebuie sa nu lipseasca de pe masa de Paste Mihaela Bilic sfaturi alimentare de care trebuie sa tineti cont
Ce trebuie să nu lipsească de la masa de Paște, potrivit Mihaelei Bilic. Sursa foto: Pro TV, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a oferit câteva sfaturi alimentare despre masa de Paște și a dezvăluit ce preparate e bine să consumăm. Sunt alimente pe care nu e bine să le consumi, în timp ce altele au foarte multe beneficii pentru organism.

Mihaela Bilic a dezvăluit ce trebuie să nu lipsească de la masa de Paște

Mihaela Bilic le recomandă românilor să nu consume alimente amestecate la masa de Paște, mai ales carne, care se digeră mai greu și ține stomacul plin. Anumite alimente nu trebuie să fie prezente la masă.

ADVERTISEMENT

Sarmalele și salata de boeuf nu trebuie să se afle la masa din ziua de Paști. Aceste preparate sunt specifice Crăciunului, iar de Învierea Domnului trebuie consumate alimente mai “colorate”, cum ar fi ouăle vopsite și legumele.

“La masa de Paște să nu fie prezente sarmalele și salata de boeuf. Acestea sunt preparate tipice pentru masa de Crăciun. La masa de Paște avem ou fiert cu verdețuri și crudități, să umplem masa de culoare și de prospețime, adică ridichi, salată, castraveți tot ce este colorat. 

ADVERTISEMENT

În momentul în care mâncăm cu legume ca și ciorba, umplem stomacul cu apă și cu fibră și ni se pare că mâncăm mult, dar, în realitate, caloriile sunt neglijabile.”, a explicat Mihaela Bilic, potrivit ciao.ro.

De asemenea, drobul este un preparat foarte sănătos, iar românii ar trebui să îl consume la masa de sărbătoare. Este un aliment cu foarte multe beneficii pentru organism.

ADVERTISEMENT

“Avem drobul care este un preparat extrem de dietetic și de sănătos. Organele sunt fierte, acolo avem depozitul de fier al oricărui animal.

Drobul este un element antianemic și îmi pare rău că nu putem găsi drob și în alte perioade a anului în afară de Paște, pentru că este un aliment extrem de sănătos. Este omologul pateului de ficat pe care îl întinzi pe pâine”, a continuat nutriționistul.

ADVERTISEMENT

Ce nu trebuie să faci dacă vrei să eviți indigestia de Paște

Borșul de miel și stufatul sunt, de asemenea, alimente dietetice, care sunt sănătoase la masa de Paște. Grăsimea din ciorbă se ridică la suprafață, ceea ce reprezintă un avantaj.

În cazul fripturii de miel, și aceasta are multe beneficii, unul dintre ele fiind faptul că nu conține grăsimi. Dacă este consumată alături de salată, este o masă foarte bună pentru cei care țin dietă.

“Şi dacă mâncați ciorbă dimineață la prânz şi seara nu am să vă spun că greșiți, pentru că ciorba umple stomacul într-un fel și astfel la felul doi putem să fim mai ponderați. 

Dacă vorbim de friptură este miel, este o pulpa băgată la cuptor. Puțină lume știe că și peștele afumat și peștele fript și carnea care este băgată la cuptor sau pusă la grătar, în momentul în care se încălzește, grăsimea se topește și părăsește fibrele. Niciodată grăsimea nu va pătrunde printre fibrele cărnii.

Dacă punem lângă ea (n.r carne) un castron mare de salată și de frunze este o masă de slăbit. Până aici, am avut doar alimente de slăbit.”, a mai explicat Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic nu recomandă maioneza pe ou, deoarece aceasta poate provoca probleme pentru bilă. De asemenea, cei care nu au mâncat carbohidrați la masă o pot face la desert, cu o felie de cozonac sau pască.

“Fără maioneza pe ou pentru că atunci facem colică biliară. Dacă nu ai mâncat garnitură la friptură, felia de cozonac sau pasca îți compensează rația de carbohidrați”, a mai recomandat nutriționistul.

Un alt sfat pe care Mihaela Bilic îl are pentru români este să proceseze cât mai puțin mâncarea. Este important să folosească ingrediente și tehnici simple atunci când gătesc.

ADVERTISEMENT