Grădinarii cu adevărat pricepuți vin cu sfaturi prețioase și spun ce trebuie să pui la rădăcina morcovilor plantați în grădină. În felul acesta obții o recoltă bogată la toamnă, numai bună pentru a fi păstrată pentru sezonul rece. Metoda prin care vei avea multe kilograme este cât se poate de simplă!
Rădăcina morcovilor are nevoie de o îngrijire aparte. Puțini oameni știu ce se adaugă la aceasta pentru a avea o recoltă bună. În cazul în care ai în curte această legumă trebuie neapărat să cunoști acest truc banal.
Pontul care te ajută să culegi kilograme întregi la finalul verii este la îndemâna oricui. E foarte important să ții cont de solul din curte pentru a crește această plantă delicioasă și bogată în vitamine. Acesta poate fi îmbunătățit considerabil.
Procesul trebuie să aibă loc în luna mai, când temperaturile încep să crească și să fie constante. Nisipul fin sau turba se numără printre cele care se pun la rădăcina morcovilor pentru a avea parte de un răsad extraordinar.
Toată lumea va avea o recoltă bogată dacă ține cont de acest pas important în afânarea solului. Morcovii se numără printre plantele care se dezvoltă armonios într-un sol ușor, afânat și bine drenat. În caz contrar, vor crește deformați sau subdezvoltați.
În cazul în care te numeri printre gospodarii care au în curte un pământ argilos sau compact este bine să recurgi la soluția cu nisip fin sau turbă. Nisipul de râu cernut poate îmbunătăți textura. În plus, poate facilita pătrunderea rădăcinii.
Compostul bine cernut este un alt ingredient care se poate adăuga la rădăcina morcovilor, pentru o recoltă bogată. Acesta are rolul de a reține umiditatea și aerează solul. Cenușa de lemn reprezintă o sursă excelentă de potasiu și fosfor.
Aceasta se aplică în strat subțire în brazdă, înainte de semănat sau în jurul plantelor care au dat deja. Soluția se folosește în mod cumpătat, așadar mare atenție la gramajul pe care îl folosiți. Se pun 1-2 linguri de cenușă de lemn la un metru liniar.
Mai mult decât atât, grădinarii cu experiență spun că la rădăcina morcovilor se mai poate pune și praf de roci sau făină de oase. Ambele sunt surse bogate în fosfor, care susține dezvoltarea unui sistem radicular sănătos și adânc. Se presară în strat fin la baza plantelor tinere.