Life

Ce trebuie să pui la rădăcina pomilor fructiferi în iulie și august. Dacă nu faci asta, nu vor fi roditori, chiar se pot usca

Ce să faci în lunile iulie și august dacă ai pomi fructiferi. Pune-le asta la rădăcină dacă vrei să fie roditori și să nu se usuce.
16.06.2024 | 17:14
Ce trebuie sa pui la radacina pomilor fructiferi in iulie si august Daca nu faci asta nu vor fi roditori chiar se pot usca
Ce să pui la rădăcina pomilor fructiferi în iulie și august. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să pui la rădăcina pomilor fructiferi dacă vrei să te bucuri de o recoltă bogată. În lunile iulie și august, când vremea este extrem de caldă, au nevoie de asta pentru a nu se usca.

Ce să pui la rădăcina pomilor fructiferi în lunile iulie și august

Pomii fructiferi înfrumusețează orice grădină și spațiu verde. În plus, fructele sunt delicioase și sănătoase, dar pentru o recoltă bogată trebuie respectate anumite reguli, pe care specialiștii le cunosc.

ADVERTISEMENT

În primul rând, soiurile trebuie alese în funcție de mediul climatic în care locuiești. Pe de altă parte, înainte de plantare, solul trebuie pregătit, căci este necesar fie drenat și bogat în substanțe nutritive.

Distanța dintre pomi trebuie să fie una corespunzătoare, ca aceștia să aibă spațiul necesar pentru a se dezvolta. Pe de altă parte, este esențial ca locul ales să aibă suficientă lumină solară.

ADVERTISEMENT

Majoritatea pomilor fructiferi au nevoie de aceste condiții pentru a produce fructe sănătoase. Polenizarea este la fel de importantă atunci când vine vorba de o recoltă bogată, scrie actualitate.net. 

Pomii fructiferi au nevoie de asta

Dar în lunile caniculare, cei mai mulți pomi fructiferi trebuie să aibă parte de mai multă îngrijire. În iulie și august, este important ca acestora să le fie pusă la rădăcină, constant, apă.

ADVERTISEMENT

În acest mod, arborii vor putea supraviețuii temperaturilor ridicate, lucru destul de dificil în zonele fierbinți și uscate. Când această perioadă trece, te poți bucura de fructe proaspete, zemoase.

De menționat este că, indiferent de ce pomi fructiferi ai în curte sau grădină, atunci când recolta s-a copt, trebuie culeasă. În caz contrar, s-ar putea pierde gustul, iar calitatea nu va mai fi optimă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, arborii nu trebuie lăsați de izbeliște după recoltare. Aceștia trebui curățați corespunzător de ramurile uscate sau bolnave. Astfel, vor fi pregătiți pentru anotimpul rece.

ADVERTISEMENT