În ultima perioadă se recomandă ca produsele să fie păstrate în anumit fel, dar ce trebuie să pui pe rafturile de pe ușa frigiderului. Experții au dezvăluit cum să ții toate alimentele la rece, ca să reziste cât mai mult timp și să nu se strice rapid.
Frigiderul este un aparat folosit frecvent de oameni, fiind deschis de câteva ori pe zi pentru a lua sau pentru a pune alimentele. Puține persoane știu că acesta trebuie să fie organizat nu doar din punct de vedere estetic.
E foarte important ca produsele să fie poziționate în anumite spații pentru a fi păstrate o perioadă cât mai îndelungată. Specialiștii recomandă evitarea risipei alimentare prin o serie de trucuri simple și la îndemâna tuturor.
Așadar, experții internaționali îi îndrumă pe oameni să acorde mai multă atenție locului unde sunt depozitate preparatele culinare. În felul acesta rafturile de la ușă aparatului sunt văzute drept cea mai caldă zonă a frigiderului.
În aceste locuri se păstrează condimentele, printre care se numără siropul de arțar, maioneza și pesto. De asemenea, acest loc din aparatul frigorific este perfect pentru a ține dressingurile pentru salată, precum și sosul tartar.
Specialiștii au numeroase sfaturi pentru a depozita corect și sigur alimentele pe care le achiziționăm de la magazin. Așa se face că raftul superior este dedicat resturilor de mâncare și prăjiturilor care au în compoziția lor cremă.
De asemenea, pe acesta mai pot fi păstrate alimentele care nu necesită gătire înainte de a fi consumate. Pe raftul din mijloc specialiștii recomandă să se țină produsele lactate, cum ar fi brânza, untul și iaurtul. Tot aici se țin și ouăle.
În aceeași notă, specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să nu mai țină laptele pe ușa frigideurlui, ci pe raftul din mijloc. Acesta este un produs perisabil care are nevoie de un loc și o temperatură de depozitare care să nu-i afecteze durata de valabilitate.
În plus, pe raftul inferior se păstrează carnea crudă, păsările de curte și fructele de mare. Acestea ar trebui depozitate în recipiente sigilate pentru a evita scurgerea sau contactul cu alte alimente din frigider.
În aceeași notă, sertarele din partea de jos a aparatului sunt spații dedicate fructelor și legumelor. Cu toate acestea ele nu trebuie să stea împreună, ci separat, pentru că fructele eliberează etilenă. Acesta este un gaz natural care poate accelera coacerea excesivă a altor alimente.
„La temperaturi peste 8 grade Celsius, majoritatea bacteriilor dăunătoare se pot dezvolta rapid pe alimente – aceasta este cunoscută drept zona de pericol pentru creșterea microbiană”, susțin experții, conform Daily Mail.