Life

Ce trebuie să știe românii care merg în concediu în Grecia anul acesta. Cum pot evita aglomerația

Românii care merg în concediu în Grecia anul acesta ar fi bine să țină cont de mai multe lucruri. Cum poate fi evitată aglomerația?
20.05.2023 | 12:26
Ce trebuie sa stie romanii care merg in concediu in Grecia anul acesta Cum pot evita aglomeratia
Ce trebuie să știe românii care merg în concediu în Grecia anul acesta. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii care merg în concediu în Grecia și vor să evite aglomerația, pot face acest lucru. Există numeroase sfaturi prin care o vacanță poate fi cu adevărat reușită. Important este să știm unde să mergem, dar și când.

Cum poți evita aglomerația într-un concediu în Grecia

Există numeroase insule perfecte pentru un concediu în Grecia. Unele au prețuri ceva mai piperate, altele sunt pentru orice buzunar. Pentru cei care vor să evite însă aglomerația, există anumite zone care promit o vacanță liniștită.

ADVERTISEMENT

În primul rând cele mai populare insule alese de români pentru un concediu în Grecia sunt Santorini, Mykonos, Corfu, Zakynthos și Creta. Ele au de altfel și aeroporturi propri, astfel încât turiștii să zboare din orice colț al lumii și să ajungă rapid la destinație.

Totuși, românii care aleg să meargă aici trebuie să fie conștienți de aglomerație. Având în vedere că sunt extrem de populare, insulele grecești menționate anterior au un număr record de turiști. Astfel, șansele de a avea o vacanță liniștită sunt destul de mici.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita aglomerația, poți alege însă alte locații perfecte pentru concediu în Grecia. Ai ce face acolo și de asemenea, peisajele sunt unele pe măsură. Este vorba despre insulele situate în apropiere de capitala țării, Atena.

Insulele mai puțin aglomerate au și prețuri mai mici

Turiștii care ajung aici se bucură de natură, de cultură, istorie și nu numai. Iar la acest capitol avem insulele Saronice. Ele se află la doar o oră de portul Pireu. Aegina, Poros, Hydra și Spetse au prețuri cât e poate de accesibile și de altfel sunt spectaculoase.

ADVERTISEMENT

Ele sunt perfecte pentru cei care vor o vacanță cât se poate de liniștită. Se pot face și plimbări pe jos, fără mașină, având în vedere că acestea nu sunt chiar atât de mari. Pe de altă parte, pentru cei care vor o viață de noapte activă, alte insule oferă acest lucru.

Și evident, ele vin și cu o aglomerație pe măsură. Insulele Mykonos și iOS sunt extrem de cunoscute pentru spectacole și oportunități în timpul serii. De asemenea, acestea au numeroase cluburi, însă evident că prețurile sunt și ele ceva mai piperate.

ADVERTISEMENT

Iar pentru cei care caută o plajă perfectă și nu sunt interesați de aglomerație, există soluția perfectă. Plaja din Falassarna este considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase din Grecia. Dincolo de apa curată și de plaja largă, aici există și numeroase situri arheologice extrem de atractive.

ADVERTISEMENT