News

Ce trebuie să știe românii care pleacă din țară după sărbători. Ce recomandări sunt pentru Aeroportul Otopeni

Recomandări pentru românii care trec prin Aeroportul Otopeni. Ce trebuie să facă cei care călătoresc după sărbătorile de iarnă? Sunt mai multe lucrurile de care pasagerii trebuie să țină cont.
27.12.2021 | 11:04
Ce trebuie sa stie romanii care pleaca din tara dupa sarbatori Ce recomandari sunt pentru Aeroportul Otopeni
ADVERTISEMENT

Românii care vin sau pleacă din țară trebuie să știe că aeroporturile sunt pline, astfel că aglomerația ar trebui să fie primul lucru la care să se gândească înainte de a porni la drum.

Tocmai de aceea, pentru că numărul călătorilor a crescut enorm, cu până la 100% conform datelor de la Aeroporturi București, autoritățile au transmis un mesaj de recomandare pentru cei care tranzitează Aeroportul Otopeni.

ADVERTISEMENT

Recomandări făcute de Aeroporturi București pentru călători

Ceea ce trebuie să știe călătorii, în primul rând, este că e necesar să se înarmeze cu răbdare, deoarece perioada sărbătorilor de iarnă este una deosebit de aglomerată.

Acum, mai ales cu noile documente de călătorie care sunt necesare, dar și cu fluxul de oameni care sosesc sau pleacă, cozile sunt imposibil de evitat.

ADVERTISEMENT

O altă recomandare este ca pasagerii să meargă la Aeroportul Otopeni cu trei ore înainte de a decola și să aibă deja pregătite toate documentele necesare.

Este vorba aici despre: biletul de avion, buletin sau pașaport, certificatul verde sau dovada testării, dar și codul unic al formularului PLF.

ADVERTISEMENT

„Recomandăm ferm pasagerilor să se prezinte din timp la aeroport – cu minimum 3 ore înaintea orei decolării – și să dețină toate documentele necesare călătoriei, așa cum le este solicitat de către compania aeriană transportatoare ( bilet de avion, carte de identitate / pașaport, certificate de testare / vaccinare, cod QR PLF, etc.)”, a transmis Aeroporturi București, într-o postare făcută pe rețelele de socializare.

De ce durează mai mult controlul de la aeroport

De asemenea, s-a mai anunțat și că multe țări cer ca documentele medicale să fie și ele verificate, motiv pentru care controlul durează mai mult.

ADVERTISEMENT

„De asemenea, rugăm pasagerii să manifeste răbdare și înțelegere pentru eforturile personalului din aeroport – autoritățile din multe țări de destinație solicită, la check-in, și verificarea documentelor medicale pe lângă cele uzuale (CI/pașaport și bilet de avion), ceea ce face ca durata acestor formalități să fie semnificativ extinsă”, a transmis sursa citată anterior.

Totodată, sursa a ținut să mai precizeze și că această situație nu este singulară la noi în țară. Cu aceeași aglomerație se confruntă și celalalte state.

„Cele mai multe aeroporturi europene și din întreaga lume se confruntă în această perioadă cu o situație similară, perioada sărbătorilor de iarnă fiind una în care, tradițional, oamenii călătoresc mai mult”, a mai arătat Aeroporturi București.

ADVERTISEMENT