News

Ce trebuie să știe românii care returnează ambalajele contra garanție la magazin. Locurile pe care trebuie să le evite neapărat, dacă vor să primească înapoi 50 de bani pentru un PET

De foarte multe ori, românii care returnează ambalajele contra garanție la magazin întâmpină probleme până primesc înapoi cei 50 de bani.
01.06.2024 | 20:00
Ce trebuie sa stie romanii care returneaza ambalajele contra garantie la magazin Locurile pe care trebuie sa le evite neaparat daca vor sa primeasca inapoi 50 de bani pentru un PET
Ce trebuie să știe românii care returnează ambalajele contra garanție. Colaj Fanatik/ Foto recicleta.ro/ Facebook RetuRO SGR
ADVERTISEMENT

Românii care returnează ambalajele contra garanție la magazin întâmpină deseori probleme până ajung să primească înapoi cei 50 de bani pentru fiecare PET adus pentru colectare. Unde sunt întâlnite cele mai multe dificultăți?

Românii care returnează ambalajele contra garanție întâmpină noi probleme

Sistemul Garanție – Returnare, lansat în noiembrie 2023, devine din ce în ce mai cunoscut în rândul românilor. Însă, există anumite probleme. Situații de acest fel sunt semnalate mai ales în satele din România. Aici proprietarii magazinelor alimentare nu dețin aparate de colectare.

ADVERTISEMENT

În acest context, administratorii magazinelor se aleg cu zeci de saci de PET-uri, pe care localnicii le lasă în speranța că vor primi garanția de 50 de bani înapoi. Antreprenorii sunt nevoiți să facă deplasări în orașele din apropiere pentru a returna ambalajele.

Asta dacă nu vor să stea luni de zile „îngropați” sub saci de PET-uri. Alții, care dețin spații de depozitare, preferă să aștepte și câte două luni ca ambalajele să fie ridicate de firma care preia sticlele.

ADVERTISEMENT

Printr-o astfel de situație trece o femeie care deține un magazin alimentar în localitatea Râciu din judeţul Mureş. „Le ridică, banii se bagă în cont după foarte mult timp. Lumea aduce foarte multe, nu stau să văd dacă sunt luate de la mine sau nu.

Eu sunt obligată să le dau banii. Nu îmi dau banii pe toate că ba sunt îndoite, ba nu au capac. Deci de aici, să zic că sunt cam 1.000 de lei, dacă îmi dau 800 de lei eu sunt mulţumită”, a declarat aceasta pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

„Este foarte greu să achiziţionezi un asemenea aparat”

Proprietarii magazinelor din satele românești sunt nemulțumiți de situația actuală. Ei spun că se întâmpla ca deseori să iasă în pierdere dacă returnează cei 50 de bani pentru fiecare ambalaj clienților, mai ales că multe dintre ambalaje sunt degradate.

În plus, antreprenorii trebuie să scoată bani din buzunar pentru drumurile pe care sunt nevoiți să le facă în orașele din apropiere, unde sunt aparate de colectare amplasate la marile supermarketuri. În caz contrar, riscă să stea vreme îndelungată cu sacii de PET-uri pe proprietatea lor.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt aparate pentru preluarea acestor PET-uri. La celelalte magazine, deţinute de consătenii noştri, este foarte greu să achiziţionezi un asemenea aparat, costă foarte mult”, a adăugat primarul de la Râciu, conform sursei citate.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită