Life

Ce trebuie să știe toți fermierii care vor să obțină recolte bogate chiar și când e secetă. Planta românească cu care obții producții record la hectar

Informația pe care e bine să o cunoască toți agricultorii care doresc producții mari atunci când nu plouă. Care e planta ideală.
22.06.2024 | 17:00
Ce trebuie sa stie toti fermierii care vor sa obtina recolte bogate chiar si cand e seceta Planta romaneasca cu care obtii productii record la hectar
Informația pe care e bine să o cunoască toți agricultorii care doresc producții mari atunci când nu plouă. Care e planta ideală. Sursa foto: britannica.com
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știe toți fermierii care vor să obțină recolte bogate chiar și când e secetă. Planta românească cu care obții producții record la hectar. Specialiștii în domeniul agricol spun că este vorba de două soiuri importante.

Informația pe care e bine să o cunoască toți agricultorii care doresc producții mari atunci când nu plouă. Care e planta ideală

Informația pe care e bine să o cunoască toți agricultorii care doresc producții mari atunci când nu plouă. Care e planta ideală care aduce recolte foarte mari, inclusiv în anii în care este secetă și temperaturile sunt crescute.

ADVERTISEMENT

Cei care își doresc o plantație bună și o calitate superioară trebuie să-și îndrepte atenția spre furaje. Acestea sunt bogate în potasiu, calciu, fosfor și magneziu și mai ales, asigură hrana multor animale domestice.

Așadar, fermierii au la dispoziție două soiuri românești de lucernă care rezistă indiferent de vreme și care nu sunt foarte exigente. Unul dintre ele este reprezentat de soiul de lucernă Dobrogea și al doilea este soiul de lucernă Valahia.

ADVERTISEMENT

Datele culese din anii anteriori arată, potrivit agrointel.ro, că soiul Dobrogea a obținut rezultate extraordinar de bune în perioada 2021-2023, în ceea ce privește producția de furaj. Centralizarea s-a făcut din 12 județe din România.

S-au luat în calcul condițiile standard ale unei ferme de producție, în cultura neirigată și suprafața totală monitorizată a fost de 1.206 ha. Acesta este motivul pentru care soiul a fost propulsat în topul celor mai cultivate din România.

ADVERTISEMENT

Lucerna românească, producții mari chiar și pe secetă

Lucerna românească se bucură de producții mari chiar și pe secetă, lucru demonstrat de culturile care au rezistat în anii trecuți. Meteorologii români transmit că în perioada ce vine țara noastră se va confrunta cu secetă.

Media de precipitații va fi sub pragul limită de 400 mm/an, în timp ce temperaturile vor fi extrem de ridicate. Asta înseamnă că acest soi de lucernă se comportă foarte bine în raport cu modificările climatice.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, producția medie de furaj realizată de soiul Dobrogea în perioada 2021-2023 a fost de 11,5 t s.u./ha în fermele ce cultivă suprafețe mici de lucernă (5-25 ha). În fermele cu suprafețe medii de lucernă (25-50 ha) producția s-a ridicat la 12,6 t s.u./ha.

De asemenea, recolta de lucernă românească a fost de 14,88 t s.u./ha în fermele specializate în cultura lucernei (peste 50 ha). Pe de altă parte, fermierii spun că și calitatea furajului este una foarte bună în acest context.

În ceea ce privește soiul de lucernă Valahia, în perioada 2021 – 2023 s-a înregistrat o producție medie de furaj de 14,30 t s.u./ha în fermele specializate în producția de furaj de lucernă. Această valoare se situează cu aproximativ 4% sub media realizată de soiul Dobrogea.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink