Life

Ce trebuie să știe toți românii care stau la curte. Anunț oficial legat de creșterea porcilor. ”Prin aceste tichete încurajăm consumul de carne de porc din străinătate”

Vestea pe care e bine să o cunoască gospodarii legat de creșterea porcilor. Ce a transmis ministrul Agriculturii despre tichete.
04.12.2023 | 11:19
Ce trebuie sa stie toti romanii care stau la curte Anunt oficial legat de cresterea porcilor Prin aceste tichete incurajam consumul de carne de porc din strainatate
Vestea pe care e bine să o cunoască gospodarii legat de creșterea porcilor. Ce a transmis Ministrul Agriculturii despre tichete. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știe toți românii care stau la curte. Anunț oficial legat de creșterea porcilor. „Prin acele tichete încurajăm consumul de carne de porc din străinatate”, este o parte din declarația făcută recent de ministrul Agriculturii.

Vestea pe care e bine să o cunoască gospodarii legat de creșterea porcilor. Ce a transmis ministrul Agriculturii despre tichete

Vestea pe care e bine să o cunoască gospodarii legat de creșterea porcilor. Ce a transmis ministrul Agriculturii despre tichetele care se acordă pentru achiziția de carne, care de fapt, încurajează consumul din străinătate.

ADVERTISEMENT

Mai mult, politicienii susțin că porcul nu este interzis şi nu se va interzice niciodată în România. Asta înseamnă că țăranii pot comercializa în continuare animalele pe care le cresc în gospodărie în acest scop.

Oamenii de la curte trebuie să aibă neapărat aviz de la medicul veterinar care se poate lua gratuit. Din acesta trebuie să reiasă că animalele nu sunt bolnave pentru a fi sacrificate în perioada Crăciunului sau în altă parte a anului.

ADVERTISEMENT

„Porcul nu trebuie sa fie interzis, este o tradiţie. Şi eu voi merge de sărbători la părinţi şi tatăl meu, care chiar dacă este cadru didactic ieşit la pensie, ne creşte trei porci – unul pentru mine, unul pentru fratele meu şi unul pentru ei.

Deci, lucrul acesta nu se va interzice niciodată în România, iar cine spune ca vom da tichete, e o mare prostie. Prin acele tichete încurajăm consumul de carne de porc din străinătate”, a spus ministrul Agriculturii, Florin Barbu, conform adevarul.ro.

ADVERTISEMENT

Ce sunt tichetele și ce valoare au

Guvernul României a anunțat la începutul lunii noiembrie că a lansat o inițiativă care are rolul să sprijine o anumită categorie de români în perioada sărbătorilor de iarnă. Mai exact, politicienii doresc introducerea unor tichete speciale.

Acestea sunt în valoare de 1.000 de lei și se primesc de la statul român pentru tradiția porcului de Crăciun. Aceste vouchere ar urma să fie emise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

ADVERTISEMENT

Ele au rolul de a completa Legea porcului și au o valabilitate de 5 ani. Beneficiarii tichetelor sunt toate persoanele care doresc să renunțe la creșterea porcilor în gospodărie din cauza restricțiilor impuse de pesta porcină.

De asemenea, sunt luați în calcul și românii care se află în proximitatea unor ferme comerciale de creștere a porcilor pe o rază de 10 km. Propunerea aceasta se află în prezent în stadiul de inițiativă legislativă.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
FRF a luat decizia, după derapajul sexist al lui Gigi Becali la adresa...
FRF a luat decizia, după derapajul sexist al lui Gigi Becali la adresa arbitrei Cristina Trandafir
A îndurat 16 ani violurile tatălui, până când sora ei a mărturisit același...
A îndurat 16 ani violurile tatălui, până când sora ei a mărturisit același lucru. Cum își controla pastorul din Arad fiicele
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai...
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai mare șpagă în valiză
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Reacția Alinei Gorghiu în cazul judecătoarei care a întrebat dacă unul dintre tinerii...
Reacția Alinei Gorghiu în cazul judecătoarei care a întrebat dacă unul dintre tinerii morți la 2 Mai este în sală
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Mașina de spălat poate aduce amenzi uriașe. Toți românii de la bloc riscă
Mașina de spălat poate aduce amenzi uriașe. Toți românii de la bloc riscă
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de...
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de prizonieri, spune o aliată a opozantului. Ea îl acuză pe Putin de crimă
Serialul fenomen de pe Netflix care a oprit planeta în loc. A avut...
Serialul fenomen de pe Netflix care a oprit planeta în loc. A avut 9.9 milioane de vizionări într-o singură săptămână