Life

Ce trebuie să ştie toţi românii care stau la curte şi nu numai. Plantele care resping țânțarii și păianjenii

Care sunt plantele care resping țânțarii și păianjenii? Toți românii care stau la curte ar fi bine să le cunoască pentru a scăpa de probleme.
03.06.2023 | 21:00
Ce trebuie sa stie toti romanii care stau la curte si nu numai Plantele care resping tantarii si paianjenii
Plantele care resping țânțarii și păianjenii. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă ești unul dintre românii care stau la curte, ar fi bine să cunoști plantele care resping țânțarii și păianjenii. În acest mod eviți să ai probleme cu astfel de zburători și vei sta mult mai relaxat seara afară, dar și ziua.

Plantele care resping țânțarii și păianjenii

Uneori, insectele ne pot da mari bătăi de cap. Iar asta o știu cel mai bine românii care stau la curte. Totuși, plantele care resping țânțarii și păianjenii te-ar putea ajuta enorm. Le pui în curte, le îngrijești  și doar te bucuri de beneficiile lor.

ADVERTISEMENT

În acest mod nu mai este nevoie să cumperi spray-uri sau să optezi pentru alte trucuri care să te ajute să scapi de insectele nedorite. Aceste plante arată bine și de asemenea, ne ajută mai mult decât credem.

Una dintre plantele care resping țânțarii și păianjenii este chiar busuiocul. În general, acesta respinge și muștele de pe timpul zilei. Îl poți pune fie în ghiveci, fie în pământ în curte și îți va face viața mult mai ușoară.

ADVERTISEMENT

O altă plantă care te ajută când vine vorba de eliminarea insectelor este lavanda. Probabil știi că uleiul esențial de lavandă poate fi folosit pentru a ține la depărtare insectele. Gândește-te că o plantă în curtea ta te scapă de purici, multe, molii, gândaci, dar și alți dăunători.

Iar bonus, mirosul său plăcut te relaxează și are și alte beneficii pentru organism. O altă plantă benefică în curtea ta este salvia. Ține la distanță insectele de tine și de asemenea, dacă o usuci și o pui în plicuri poți scăpa și de moliile din casă.

ADVERTISEMENT

Planta care ține la distanță căpușele și puricii

Una dintre plantele care resping țânțarii și păianjenii mai este și rozmarinul. Îl știi probabil pentru că îl folosești în mâncare. Totuși, el are și alt beneficii externe, așa că merită să fie plantat în curtea ta.

Și gălbenele, dar și iarba pisicii sunt niște plante interesante. Te scapă de țânțari, purici, dar și de muște. Le poți pune la intrarea în casă, dar și la intrarea în curte și te vei bucura rapid de rezultate.

ADVERTISEMENT

O altă alternativă este lemongrass. Această plantă alungă orice tip de insecte. De la furnici până la țânțari, căpușe, dar și muște. De asemenea, uleiul său îl vei regăsi în numeroase spray-uri sau loțiuni împotriva insectelor.

Recomandat ar fi să o plantezi în ghiveci și să o pui în apropiere de ușa casei tale. Dacă ai o curte mai generoasă poți să plantezi mai multe lemongrass, astfel încât să știi că ești în siguranță în orice colț vei sta.

ADVERTISEMENT
Tags: