Life

Ce trebuie să știi atunci când cumperi brânză din piață sau supermarket. Alegeți sursele certificate

27.05.2020 | 14:06
Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi branza din piata sau supermarket Alegeti sursele certificate
ADVERTISEMENT

Atunci când cumperi brânzeturi din piețe sau supermarket-uri trebuie să ții cont de câteva aspecte. Pentru început, alege sursele certificate, citește eticheta cu grijă și fii atent la mirosul și aspectul produsului pe care îl vrei.

Cum cumperi brânzeturile din piață și supermarket. Aspecte de care să ții cont

Indiferent de sortiment, atunci când vrei să cumperi brânză din piaţă sau din târgurile cu produse tradiţionale, trebuie să fii atent la anumite aspecte. În primul rând, alege doar sursele certificate, pentru că îți oferă siguranța produselor, calitatea și modalitatea de depozitare. Trebuie să îndeplinească toate condițiile de igienă.

ADVERTISEMENT

Aspectul și mirosul produsului sunt extrem de importante, mai ales dacă temperaturile sunt ridicate, șansele ca produsul să fi stat în căldură sau să fi fost expus timp îndelungat, sunt foarte mari. Așa că, testează-l cu mare atenție.

Citește cu tenție eticheta, pentru că termenul de valabilitate este foarte important.

În unele cazuri, însă, te poate înșela, deoarece, cum se întâmplă în cazul sortimentelor de brânză comercializate la vrac, acestea pot fi tăiate și ambalate cu multă vreme înainte și riscul să nu mai fie în garanție este foarte mare.

ADVERTISEMENT

Țara de proveniență este foarte importantă. De preferat sunt produsele locale, pentru că șansele ca brânza să fie adusă rapid și în siguranță sunt mult mai mari. Altfel, dacă este importată, se pierd ore bune pe drum, până ajunge să fie expusă la raft.

Brânza topită nu este recomandată

Copiilor le este recomandată brânza slabă de vaci, telemeaua de capră sau urda. Aveți mare grijă, mai ales în cazul celor mici, care sunt mult mai sensibili, ce lactate le puneți pe masă.

ADVERTISEMENT

Din păcate, brâna topită, preferata copiilor, nu este deloc indicată, nici pentru ei, nici pentru adulți, deoarece conine o cantitate ridcată de fosfor, un mineral ce împiedică fixarea calciului în oase.

Cașcavalul gras, brânza cu mucegai, sau cea de burduf sunt exterm de gustoase, dar la fel de nocive pentru organism.

ADVERTISEMENT