Life

Ce trebuie să știi dacă folosești un telefon mobil! Sfaturile specialiștilor pentru o viață mai lungă

Importanța husei de telefon și cum alegem accesoriile corecte pentru dispozitivele noastre. Cu ce trebuie dotat telefonul mobil.
28.05.2023 | 08:37
Ce trebuie sa stii daca folosesti un telefon mobil Sfaturile specialistilor pentru o viata mai lunga
Huse de telefon. Sursa/instagram.com/cellgsmservice. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Cât de importantă este husa pentru telefon? Cu siguranță de multe ori ne-am întrebat acest lucru. Telefonele mobile au devenit de multă vreme un gadget multifuncțional. Putem spune că telefonul este indispensabil, tocmai de aceea protejarea lui este esențială. FANATIK a cerut părerea specialistului, care ne-a lămurit în legătură cu toate accesoriile de protecție de care ai putea avea nevoie.

Importanța husei de protecției a telefonului

Atunci când vorbim de telefoanele mobile, ne fuge gândul nu doar la comunicare, ci și la date importante stocate în memoria telefonului, informație și multe alte lucruri care ne ușurează viața de zi cu zi.

ADVERTISEMENT

“Husa este foarte importantă și are un rol esențial în protejarea telefonului. Husa protejează împotriva zgârieturilor și loviturilor la care telefonul poate fi expus zilnic.

Amortizează șocurile cauzate de căderi accidentale. Unele huse sunt concepute cu caracteristici speciale de absorbție a șocurilor”, a declarat Ana Florea pentru FANATIK, specialist și proprietar accesorii GSM.

ADVERTISEMENT

Criteriile de alegere a husei pentru telefon perfecte

Există multe modele de huse de protecție pe piață. Tocmai de aceea găsirea unui model perfect poate fi o sarcină destul de complicată. Specialiștii ne spun că există anumite criterii de care este indicat să ținem cont atunci când pornim în căutarea husei perfecte.

“Criteriile de care se ține cont atunci când se alege husa pentru telefon sunt:
– Compatibilitatea cu modelul de telefon.
– Tipul de protecție pe care îl oferă: protecție adecvată împotriva zgârieturilor sau șocurilor.
– Funcționalitate: husele pot avea suporturi integrate, buzunare pentru carduri sau suport de încărcare wireless.
– Greutate și mărime: unele huse pot adăuga greutate și volum în plus telefonului, astfel că husele se aleg și în funcție de acest criteriu.
– Calitate și durabilitate în timp. Nu în ultimul rând, calitatea reprezintă un factor important în alegerea husei”, a adăugat Ana Florea.

ADVERTISEMENT

Tipuri de huse pentru telefon și caracteristicile fiecăreia

În vânătoarea pentru husa perfectă, putem fi copleșiți de varietatea tipurilor care există pe piață. Tocmai de aceea, specialiștii ne lămuresc și ne spun câte tipuri de huse există, tocmai pentru a o alege pe cea potrivită.

“Exista mai multe tipuri de huse din care putem alege.

Carcasa din plastic dur: Aceste huse sunt fabricate din materiale rigide, cum ar fi plastic dur sau policarbonat.

ADVERTISEMENT

Carcasa din silicon: Aceste huse sunt flexibile și moi, au o aderență foarte bună și oferă protecție împotriva zgârieturilor și impactului ușor.

Husa din TPU (poliuretan termoplastic): Oferă o protecție excelentă împotriva șocurilor, lovirilor și scurgerilor mici de lichid.

Husa pentru telefon din piele: Aceste huse pot fi realizate din piele sintetică sau din piele naturală, oferind protecție și în același timp un aspect mai sofisticat bazat pe stilul clasic.

Bumper: Aceste huse protejează marginile telefonului, în timp ce spatele telefonului rămâne liber.

Anti-șoc (shockproof): Concepute special pentru a proteja telefonul în cazul șocurilor sau căderilor severe.

Flip (Book Case): Aceste huse oferă protecție pe toate părțile telefonului. Ele au un capac care se deschide ca o carte și se închide pentru a proteja ecranul.

Impermeabile: Aceste tipuri de huse sunt confecționate din materiale impermeabile care au etanșeizări pentru a preveni pătrunderea apei în interiorul telefonului”, a spus Ana Florea.

Care este cel mai căutat model de husă pentru telefon și ce greșeli să evităm atunci când alegem modelul

Colorate, din silicon, din piele, sau cu modele originale. Din multitudinea de variante, se pare că multe persoane aleg modelele clasice de huse, în culori neutre. Specialiștii ne avertizează să evităm să facem anumite greșeli atunci când alegem accesoriul de protecție al telefonului.

“Cel mai căutat design este cel minimalist, simplu și elegant, în culori neutre. Alături de husele minimaliste, mai sunt la mare căutare și husele transparente, care permit vizualizarea completă a telefonului.
De asemenea, se caută modelele de huse texturate, care au o aderență bună și oferă un aspect sofisticat. Cele mai comune greșeli pe care le pot face oamenii când aleg o husă sunt neglijarea nivelului de protecție, oferirea priorității designului in detrimentul calității. În plus, oamenii au tendința să neglijeze funcționalitatea și nepotrivirea compatibilității”, a mai declarat Ana Florea pentru FANATIK.

Foliile de protecție a ecranului telefonului

Nu doar husele sunt importante pentru protecție. Telefonul este de multe ori supus unor șocuri, iar ecranul se poate deteriora cu ușurință dacă nu are aplicată o folie de protecție.

“Ca și la huse, foliile pot fi de mai multe tipuri. Important este să o găsim pe cea mai potrivită. Folia de protecție din sticlă (Tempered Glass) este mai groasă și mai rezistentă, fabricată din sticlă tratată termic, oferă rezistență mai bună.

Mai există folii de protecție UV, care ajută la reducerea expunerii la lumina albastră emisă de ecran și previne oboseala ochilor. O altă variantă o reprezintă foliile de protecție cu funcția de ‘confidențialitate’, care oferă protecție împotriva privirilor nedorite. Deoarece în unghiuri laterale ecranul devine în mare parte invizibil”, a mai adăugat Ana Florea.

ADVERTISEMENT