Pariuri sportive

Ce unitate e la naţionala Braziliei! Thiago Silva: “Dacă mi se spune să mor pentru Neymar, mor pentru Neymar”

Cotidianul spaniol Sport a obţinut în avans interviul care va apărea duminică în ediţia specială din L'Equipe, interviu acordat de internaţionalul brazilian al lui PSG, Thiago Silva. Acesta...
01.02.2014 | 22:12
Ce unitate e la nationala Braziliei Thiago Silva Daca mi se spune sa mor pentru Neymar mor pentru Neymar

Cotidianul spaniol Sport a obţinut în avans interviul care va apărea duminică în ediţia specială din L’Equipe, interviu acordat de internaţionalul brazilian al lui PSG, Thiago Silva. Acesta vorbeşte despre unitatea grupului la echipa naţională şi la faptul că au obligaţia de a deveni campioni mondiali.

Toată lumea munceşte unul pentru toţi, toţi pentru unul

Thiago Silva spune că nimeni nu-şi poate imagina cît de puternică este unitatatea din lotul Braziliei. “Nimănui nu-i pasă că unul cîştigă de cinci ori mai mult decăt ceilalţi, că altul joacă la nu ştiu ce club faimos sau mai ştiu eu ce lucru diferit se întîmplă. Sîntem toţi pentru unul, unul pentru toţi. Dacă mi se spune du-te şi mori pentru Neymar imediat mă duc să mor pentru Neymar. Nu pun nici o întrebare, pentru că ştiu că totul se face pentru binele Braziliei. Sîntem obligaţi să luăm titlul mondial. Este o misiune naţională şi sîntem cu toţii conştienţi de ea. Atmosfera excepţională din lot, voia bună cum n-am întîlnit nicăieri în altă parte, sînt factorii decisivi cu care vom ataca acest obiectiv“.

Generaţia din 1950 era depresivă, mult prea anxioasă

“Nimeni nu ar putea accepta ca Brazilia să rateze titlul şi a doua oară în calitate de ţară gazdă. Ar fi dincolo de cuvîntul dramă naţională. Problema acelei generaţii foarte valoroase din anii 50, care a pierdut în faţa Uruguayului a fost că jucătorii erau prea apăsaţi psihic de faptul că erau la un metru de Cupă şi n-au rezistat. A fost multă depresie, anxietate, toate acestea combinate cu mix de orgoliu, pentru că se ştia că şi egalul era suficient, dar brazilienii nu suportă decît ideea de a-şi pune adversarul la podea şi pînă la urmă au ajuns ei KO. Acum nu va mai fi aşa, pentru că sîntem pregătiţi şi psihic şi din toate punctele de vedere pentru a triumfa.”

_68377515_uruguay_1950_getty

 

Tags: