News

Ce urma să facă Liviu Dragnea dacă PSD câștiga alegerile europarlamentare din 2019

18.01.2021 | 09:23
ADVERTISEMENT

Ioan Mircea Pascu, fost europarlamentar PSD, a dezvăluit ce urma să facă Liviu Dragnea după alegerile din 2019.

PNL a strâns atunci 27% din voturi, în timp ce pe locul al doilea a fost PSD, cu 22,5 % din voturi. În cazul în care social democrații ar fi ieșit triumfători la europarlamentarele de acum 2 ani, Liviu Dragnea și-ar fi anunțat candidatura la alegerile prezidențiale, susține Pascu, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

Ulterior, fostul lider PSD a fost condamnat pe 27 mai 2019 la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția generală de asistență socială și protecția copilului Teleorman.

Ce spune un fost europarlamentar PSD? “Liviu Dragnea plănuia să-și anunțe candidatura la prezidențiale”

„Fostul secretar general al PSD, Cordin Ștefănescu, susține că Liviu Dragnea ar fi fost liber dacă Partidul Social Democrat ar fi câștigat alegerile. ‘Au vrut abuzuri, bătaie de joc și umilințe!’, spune Ștefănescu, un apropiat al fostului lider PSD.

ADVERTISEMENT

Deși nu îmi place să admit, de data asta, tovarășul de matrapazlâcuri al cetățeanului Dragnea are dreptate: dacă PSD câștiga alegerile europarlamentare, în seara respectiva cetățeanul Dragnea plănuia sa își anunțe candidatura la prezidențiale (o candidatură la fel de falsă ca și a Dăncilei, care s-a grăbit să-i ia locul imediat după arestare).

Cum victoria anticipată de PSD (conducerea era atât de sigură pe ea, încât nici nu s-a mai obosit să organizeze, cum făcuse la toate alegerile de până atunci, o numărătoare paralelă) s-a tranformat în înfrângere certă, utilitatea politică a cetățeanului Dragnea a ajuns brusc la zero, drept pentru care a și fost rapid îndepărtat de pe tabla de joc”, a dezvăluit Ioan Mircea Pașcu.

ADVERTISEMENT

Mircea Pascu, despre Dragnea și Codrin Ștefănescu: ”V-ați săpat singuri groapa”

Fostul europarlamentar PSD îi acuză pe Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu că au comis erori mari în campania pentru alegerile europarlamentare 2019. În primul rând este vorba de modul cum a fost alcătuită lista cu candidați.

„Cu ce nu sunt însă de acord din ‘zicerile’ unuia ca Ștefănescu, este că vina pentru pierderea alegerilor ar aparține ‘electoratului nerecunoscător’, în niciun caz prostiilor cât carul făcute de el și cetățeanul Dragnea, inclusiv în alcătuirea listei. Și ca sa exemplific, o să dau un singur caz, cel al domnului Terheș, bine cunoscut încă înainte de alegeri în tot nord-vestul României, unde a candidat din partea PSD, pentru sprijinul, inclusiv juridic, acordat din SUA luptei greco-catolice pentru recuperarea bisericilor ortodoxe (procese peste procese, asistența juridică etc).

ADVERTISEMENT

După ce că rezultatul înregistrat de PSD în regiunea de nord-vest a fost dezamăgitor de mic, după numai câteva luni, domnul europarlamentar Terheș a și părăsit delegația PSD și grupul Socialiștilor și Democratilor din Parlamentul European, pentru a trece la … grupul Popular, motivând ca el a ajuns pe lista PSD din partea țărăniștilor, membrii ai partidului popular european, un ‘târg’ nășit pe ascuns de Ștefănescu și girat cu ambele mâini de cetățeanul Dragnea! Iar pentru prostii ca acestea, în mintea unuia ca Ștefănescu, vinovat este acum… ‘electoratul nerecunoscător’!? Nu, v-ați săpat singuri groapa”, a spus Ioan Mircea Pașcu.

ADVERTISEMENT