Sporturi

Ultimul seism din California a anulat un meci de baschet în Las Vegas. Ce s-a întâmplat la Los Angeles, la o partidă de baseball. VIDEO

06.07.2019 | 17:47
cutremur california. Publicul și echipele din Palatul sporturilor vdin Las Vegas părăsesc în grabă locația

California trăiește momente de-a dreptul dramatice. În ultimele zile o serie de seisme s-a abătut asupra sudului Californiei, cel mai puternic fiind ultimul, care a avut loc vineri și a măsurat o intensitate de 7,1 pe scara Richter. S-au produs pagube însemnate, inclusiv în incinta unor marketuri, unde de la mișcările tectonice violente s-au răsturnat standurile cu marfă, la locuințele din zona Ridgecrest, toate seismele având același epicentru.

Ce urmări a avut asupra sportului cutremurul de 7,1 grade produs în California

Seismologii spun că este posibil ca mișcările tectonice să continue și în următoarele zile, dar părerea lor este că un altul cu aceeași intentistate are șanse reduse să se mai petreacă. Seismul a afectat în oarecare măsură și manifestările sportive care se aflau în plină desfășurare sau care urmau să înceapă. Reacțiile oamenilor și ale sportivilor au fost diferite, în duncție de caz.

Astfel,. la Palatul sporturilor din Las Vegas era strânsă destulă lume, venită să vizioneze meciul de baschet masculin din cadrul Ligii de vară, dintre New York Knicks și New Jersey Pellicans, mai ales ca urmare a faptului că la Pellicans urma să fie pe teren unul dintre noile staruri din NBA, Zion Williamson. Cele două echipe abia se pregăteau să intre pe teren când a început seismul. Jocul a fost anulat, la fe ca toate partidele care urmau să aibă loc la Las Vegas.

cutremur california. Echipa New Orleans Pelicans iese din Palatul Sporturilor din Las Vegas

Meciul de baseball a continuat

În câteva secunde publicul a încept să se panicheze spre ieșiiri, iar jucătorii au făcut și ei repede cale întoarsă la vestiar. O situație la polul opus s-a petrecut însă la Los Angeles, în plină desfășurare a meciului din Liga națională de baseball dintre Los Angeles Dodgers și San Diego Padres. E adevărat că meciul se juca pe un stadion deschis, nu în sală.

Când a început cutremurul jucătorii s-au oprit și publicul a început să țipe. Imediat ce a încetat mișcarea telurică partida s-a reluat și puțini spectatori au părăsit arena. A fost singura competiție sportivă care a continuat inclusiv la un cutremur de intensitate 7,1.